Clafoutis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Clafoutis
Cherry clafoutis with vanilla ice cream in Mohk.jpg
Blueberry Clafoutis with ice cream
AjanganDessert
Panggonan asalFrance
Tlatah utawa prajaLimousin
Hawa ajanganWarm
Woworan pokokFlan batter, black cherries, powdered sugar
VariasiFlaugnarde
Katerangan liyanéIt can also be made with apples, pears, etc.
Buku masakan: Clafoutis  Médhia: Clafoutis

Clafoutis ( pocaping cara Prancis: [klafuti] ; Occitan  [klafuˈtis] utawa [kʎafutiː] ), dieja clafouti ing negara Anglophone, punika panggang French panganan cuci mulut saka woh, tradisional cherries ireng, [1] disusun ing sajian buttered lan dijamin karo nglukis flan -like antuk giliran. Klafoutis dibubuhi karo gula bubuk lan disajikake nganggo suam-suam, kadhang kala nganggo krim . Clafoutis limusin tradisional ngemot ora mung daging ceri sing digunakake, nanging uga kernel kaya kacang ing watu kasebut. [2] Kernel Cherry ngemot benzaldehida, senyawa sing tanggung jawab kanggo rasa dominan ing ekstrak almond. [3] Dheweke uga ngemot amgdalin, glikosida sianogenik - senyawa sing bisa mbebasake sianida yen dikonsumsi, nanging ora beracun kanthi jumlah sithik.

[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Wells, Patricia (1991). Simply French. New York, N.Y.: William Morrow and Company, Inc. p. 276. ISBN 9780688066420. OCLC 23771182.
  2. "Clafoutis". The Concise Larousse Gastronomique: The World's Greatest Cookery Encyclopedia (Revised ed.). London: Hamlyn, a division of Octopus Publishing Group. 2003-04-15 [1998]. p. 311. ISBN 978-0600608639.
  3. "cherry clafoutis – A Toast and Tea". A Toast and Tea. July 6, 2011. Dibukak ing June 5, 2019.
  4. Nick, Jean (July 25, 2018). "Are Stone Fruit Seeds Poisonous? What to Know About Cherry, Peach, and Plum Pits". Good Housekeeping. Dibukak ing June 5, 2019.