Molase

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Treacle ing Bowl

Treacle ( /ˈtrkəl/ ) [1] iku salah sawijining olahan jinis sirup digawe sak panyulingan saka gula . [2] [3] Wangun treacle sing paling umum yaiku sirup emas, macem-macem pucat, lan macem-macem sing luwih peteng sing diarani treacle ireng. Treacle ireng, utawa molase, nduweni rasa khas sing kuwat, rada pait, lan warna sing luwih sugih tinimbang sirup emas. [4] Tiram sirup emas minangka pemanis lan rempah-rempah umum ing masakan Inggris, sing ditemokake ing masakan kayata treacle tart lan puding spons treacle .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "treacle, n.", in the Oxford English Dictionary, Oxford: Oxford University Press.
  2. "Treacle Origins and Uses at www.recipes4us.co.uk".
  3. Oxford Dictionary ISBN 978-1-85152-101-2
  4. "Definition of TREACLE". www.merriam-webster.com.