Sirup emas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Golden syrup
Golden Syrup.JPG
Golden syrup's characteristic amber colour
Jeneng liyanéLight treacle
Panggonan asalUnited Kingdom
Woworan pokokRefined sugar cane or sugar beet juice
Buku masakan: Golden syrup  Médhia: Golden syrup

Sirup emas utawa treacle light minangka sirup gula kuwalik warna amber sing digawe sajrone nyaring tebu utawa jus bit gula dadi gula, utawa kanthi perawatan larutan gula kanthi asam. Iki digunakake ing macem-macem resep baking lan panganan cuci mulut. Iki nduweni tampilan sing padha karo madu lan asring digunakake minangka pengganti yen madu ora kasedhiya utawa larang banget.

Sampeyan ora bakal bingung karo sirup jagung kuning utawa gula olahan kuning. Molase biasa, utawa treacle peteng, duwe warna luwih sugih lan rasane kuwat, khas.