Kaiserschmarrn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kaiserschmarrn
2015 0731 Kaiserschmarrn Apfelsoße Edelweisshütte Sölden.jpg
Kaiserschmarrn with apple sauce
JinisPancake
Panggonan asalAustria-Hungary
Woworan pokokFlour, eggs, sugar, milk, butter
Buku masakan: Kaiserschmarrn  Médhia: Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn utawa Kaiserschmarren [1] (panganan Kaisar [2] ) yaiku panganan cuci mulut legi sing njupuk jeneng saka kaisar Australia ( Kaiser ) Franz Joseph I, sing seneng banget karo pancake sing ngembang gedhe.

Kaiserschmarrn minangka dhaharan utawa panganan cuci panganan sing populer ing Austria, Bavaria, lan ana pirang-pirang bagéan saka tilas kekaisaran Austro-Hungaria, kaya ta Hongaria, Slovenia, lan Kroasia sisih lor, sing biasane nggunakake jeneng kasebut minangka tembung utangan utawa jarwan kasebut. Ing Slovenia, diarani "cesarski praženec" utawa "šmorn". Jeneng Hong Kong minangka "császármorzsa";[3] Jeneng Ceko yaiku "(Císařský) trhanec" utawa "kajzršmorn".

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Sheraton, Mimi (2002). The German Cookbook. New York: Random House.
  2. Meehan, Monica; von Baich, Maria: Tante Hertha's Viennese Kitchen; New Holland Publishers (UK) Ltd.; London, Cape Town, Sydney, Auckland; 2011; page 148
  3. June Meyers Authentic Hungarian Heirloom Recipes Cookbook