Pairi Daiza

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Paningalan Pairi Daiza
Candhi Borobudur ing Pairi Daiza
Pairi Daiza
214px
Pairi Daiza logo
View of the park
Tanggal dibuka 1993
Lokasi Brugelette, Hainaut, Belgium
Land area 55 hectares (140 acres)
Koordinat 50°35′5″N 3°53′14″E / 50.58472°N 3.88722°E / 50.58472; 3.88722Koordhinat: 50°35′5″N 3°53′14″E / 50.58472°N 3.88722°E / 50.58472; 3.88722
Gunggung sato kéwan 4,000+
Cacah pengunjung setaun 900,000 (2009)
Kanggotaan EAZA, ISIS
Situs wèb www.pairidaiza.eu/fr

Pairi Daiza utawi ingkang kasebat The Kingdom of Ganesha inggih punika taman ingkang gambaraken kaendahan nagara Indonésia ing Bèlgi. The Kingdom of Ganesha inggih punika gambar saking alam lan keanekaragaman budaya ingkang wonten ing Indonésia ingkang sampun misuwur ing donya. Papan punika sampun gadhah pangakuan Internasional ingkang wonten ing Bèlgi. Taman punika dumunung ing Parc Paradisio, Brugelette, Bèlgi. Taman punika dipunbikak lan dipunresmiaken tanggal 20 Mèi 2009 déning Menteri Kabudayaan dan Pariwisata RI Jero Wacik, kaliyan Dubes RI Nadjib Riphat Kesoema, Dirjen Pemasaran Pariwisata Sapta Nirwandar lan Staf Ahli Khusus Menbudpar Harbunangin.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Dipunwiwiti saking karemenan Erick Domb inggih punika CEO saking Parc Paradisio kaliyan Indonésia, ugi piyambakipun damel Taman Indonésia ing Bèlgi | The Kingdom of Ganesha dumunung ing Parc Paradisio, Brugelette, Bèlgi. Kompleks punika wiyaripun 5 hektar kados langka, asri lan istimewa, boten kagem warga Éropah kemawon ananging kagem warga Indonésia ing Éropah. Pembikaan déning Menteri Kabudayaan Lan Pariwisata RI Jero Wacik punika dipunlajengaken karnaval Indonésia lan ngagem pakaian Indonésia ing Manekin Pis serta atraksi kesenian saking tim sanggar tari Iin Sahetapy, Sumbar ing Grand Place, Brussels.

Papan punika, miturut Erick Domb kados gadhah anggepan Indonésia dados The Most Diversity Country in The World punika, saged dadosaken wisatawan Éropah lan warga Bèlgi tindak ing Indonésia.

Kompleks ingkang wiyaripun 5 hektar punika wonten Puri Agung Shanti Bawana, agengipun sami kaliyan ingkang wonten ing Bali. Sanèsipun wonten replika ageng candhi Prambanan ingkang inggil, lan wongkahan watu ageng kados mirip Gunung Kawi saking wingking candhi. Ing ngajeng gerbang wonten Griya Toraja, replika candhi Borobudur lan ing sisih wingking wonten griya tradisional Nusa Tenggara Wétan. Sanèsipun wonten patung, akar wit tuwa, lan watang kayu wit ageng, ingkang sampun dadi fosil saking laladan Banten. Kompleks punika dipunyasa sedaya déning para seniman saking Bali kaliyan kuli saking Bali lan Jawi Tengah. Wonten tiyang cacah 24 ingkang yasa wiwit pungkasan 2006 ngantos kalih taun. Taman punika boten namung dados papan rekreasi ingkang gabungaken alam, manungsa, lan kabudayaan, ananging dados konservasi konsep moderen, ingkang dados papan promosi kagem pariwisata, ékonomi lan investasi Indonésia ing Uni Éropah.[2]

Festival Ogoh-Ogoh Pairi Daiza[besut | besut sumber]

Festival Ogoh-Ogoh Indonésia ingkang dipunlajengaken ing Pairi Daiza, Brugelette Belgium ing tanggal 11 Juni 2011 punika dados festival Ogoh-Ogoh paling ageng nomer kalih sasampunipun ing Indonésia. Parade Festival Ogoh-Ogoh ing Bèlgi sorakipun pangusung Ogoh-Ogoh, alunanipun kidung warga sari, gembrang gamelan bleganjur uga dados perhatenipun warga ingkang wonten ing Taman Indonésia ing Taman Wisata Parc Pairi Daiza Brugellette Bèlgi. Inggih punika seni kabudayan Indonésia kanthi tema Festival Ogoh-Ogoh semarak. Festival Ogoh-Ogoh ingkang nembé sapisan dipunlajengaken ing Éropah. Festival Ogoh-Ogoh punika dipunwontenaken déning Kedutaan Besar RI Brussel kerjasami kaliyan Parc Pairi Daiza dan Banjar Shanti Dharma Bèlgi (Perkumpulan Masarakat Hindhu Bali - Indonésia). Tiga Ogoh-Ogoh dipunpundhut saking Bali inggih punika : Raksasa/Detya Niwatakawaca ingkang nginggilipun 4 mèter, Arjuna Menunggang Kuda (3,5 mèter) lan Dewi Saraswati (3,5 mèter) dipundamel déning I Wayan Candra saking Sanggar Seni GASES, Sesetan Denpasar-Bali.[3]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ forum.vivanews.com(dipuntingali tanggal 7 Januari 2012)
  2. ^ armylookfashion.com(dipuntingali tanggal 7 Januari 2012)
  3. ^ pulitik.mitrasites.com(dipuntingali tanggal 9 Januari 2012)