Nadjib Riphat Kesoema

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Nadjib Riphat
Nadjib Riphat Kesoema.jpg
Riphat in 2010
Ambassador of Indonesia to Australia and Vanuatu
Wiwit linggih
October 2012
PrésidhènJoko Widodo
Kang sadurungéPrimo Alui Joelianto
Deputy Minister of the Ministry of Political, Legal and Security Affairs
Linggih
2010–2012
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Ambassador of Indonesia to Belgium, Luxembourg and the European Union
Linggih
2006–2010
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Rerincèn dhiri
Lair (1953-03-23) 23 Maret 1953 (umur 66)
Medan, Indonesia
Parté pulitiknon-partisan
SisihanNino Nasution Riphat
AnakNindia Riphat
Nisa Riphat
AlmamaterPadjajaran University

Nadjib Riphat Kesoema (lair ing Medan, Sumatera Lor, 23 Maret 1953; umur 66 taun) ya iku salah sijiné diplomat lan duta besar Indonesia kanggo Australia lan Vanuatu. Dhèwèké wis nampa pangaji kabudayan saka nagara Bèlgi ya iku Chevalier d'honorarium (ksatria) saka Haute Confrerie Royal du Noble Corcieli Kota Oostende kalebu The Order of St. Gregory the Great II-Tahta Suci déning Paus Yohanes Paulus II.[1][2][3]

Dhèwèké naté njabat minangka Wakil Mantri Koordinator Babagan Pulitik, Hukum lan Keamanan saka taun 2011 nganti tekan 2012, lan uga duta besar Indonesia kanggo Uni Eropa, Bèlgi lan Luxembourg awit taun 2006 nganti 2010.

Taun 2013, sawisé anané tuduhan nguping tilpun déning pamarintah Australia tumrap para punggawa nagara ing Indonesia, Nadjib énggal-énggal ditimbali minangka wujud protesé pamarintah Indonesia. Mahamantri Australia, Tony Abbott wiwitané ora gelem njaluk pangapura utawa mènèhi pratelan babagan kedadeyan kuwi, awit saka tudhuhan saka Présidhèn Republik Indonesia Susilo Bambang Yudhoyono sing nganggep dhèwèké "gawé rèmèné" Indonesia.

Riwayat ringkes[besut | besut sumber]

Nadjib Riphat Kesoema lair ing Kutha Medan, Sumatera Lor, tanggal 23 Maret 1953. Dhèwèké ngrampungké ing pawiyatan luhur Universitas Padjajaran ing taun 1975 ing Jurusan Psikologi Pulitik.

Lumakuné pagaweyan[besut | besut sumber]

Nadjib mlebu ing Kementerian Luar Negeri Republik Indonesia saka kalangan pawiyatan luhur. Antarané taun 1986 nganti tekan 1989, Riphat ngayahi jejibahan minangka sebagai Sekretaris Pertama Urusan Pulitik Luar Negeri ing Kedutaan Besar Indonesia Oslo, Nurwègen.

Pangaji[besut | besut sumber]

Nadjib Riphat naté nampa pangaji Chevalier d'honorarium (knight) saka Haute Confrerie Royal du Noble Corcieli of the City of Oostende

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Indonesian Ambassador to Belgium receives a medal of honor from Oostende". 2009-11-24. Dijupuk 2016-11-12. 
  2. News Detik:Kiprah Dubes Nadjib Riphat Kesoema Promosikan Islam di Australia dijupuk 23 April 2017
  3. Taylor, Lenore (19 November 2013). "Tony Abbott: no explanation, no apology to Indonesia for spying". www.guardian.com. The Guardian. Dijupuk 24 November 2013.