Pai stik lan ginjel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Steak and kidney pie
Steak and kidney pie.jpg
A steak and kidney pie, as served in a pub
JinisSavoury pie
Panggonan asalBritain
Hawa ajanganHot
Woworan pokok
Buku masakan: Steak and kidney pie  Médhia: Steak and kidney pie

Steak lan pie ginjel punika gurih pie sing kapenuhan prinsipe karo dicampur saka diced daging sapi, diced ginjel (asring saka daging sapi, cempé, utawa daging babi ), goreng trikatuka, lan duduh coklat . Pai steak lan ginjel minangka panganan khas Inggris .

Kuah biasane kalebu duduh kaldu daging sapi asin sing dibumbui karo saus Worcestershire lan mrica ireng, lan kenthel nganggo tepung olahan, mani beurre, utawa pati jagung . Kuah bisa uga ngemot ale utawa gagah. Kue kerak banyu panas, jajanan puff, lan jajanan shortcrust kalebu ing antarane kerak kue sing disiapake kanggo kue steak lan ginjel.

Budaya populer[besut | besut sumber]

Antarane macem-macem jeneng slang sajak vernakular kanggo pai steak lan ginjel yaiku pie Kate lan Sidney, pai ula lan bocah, lan pie ula lan pygmy. [1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Brophy, John and Eric Partridge. The Long Trail: Soldiers' Songs and Slang, 1914–18, revised edition. Sphere, 1969. ISBN 0-7221-1885-6.