Pastry kerak cekak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Shortcrust pastry
A shortcrust pastry pie crust
A shortcrust pastry pie crust
JinisPastry
Woworan pokokFat (lard, shortening, butter or full-fat margarine), flour, water[1]
Buku masakan: Shortcrust pastry  Médhia: Shortcrust pastry

Kue cekak yaiku jinis jajanan sing asring digunakake kanggo dhasar tart, quiche utawa pie . Kue cendhak bisa digunakake kanggo nggawe pai sing enak lan gurih kayata pie apel, quiche, lemon meringue utawa pie ayam. Resep jajanan shortcrust biasane mbutuhake glepung tikel kaping pindho luwih akeh tinimbang bobote lemu. Lemak ( lard, shortening, butter utawa margarine full-fat) diolesi menyang glepung polos kanggo nggawe campuran sing legan sing banjur diikat nganggo banyu es sithik, digulung, banjur dibentuk lan dilebokake kanggo nggawe sisih ndhuwur utawa ngisor flan utawa pie daging. Asring, jumlah butter lan lard sing padha digunakake kanggo nggawe kue, kanggo mesthekake yen rasio produk loro lemak kasebut setengah glepung. Mentega digunakake kanggo menehi kue rasa sing enak, dene daging babi njamin tekstur sing paling luweh.

  1. "Shortcrust pastry". BBC Food. Dibukak ing 7 June 2017.