Pastry puff

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ing omah digawe kue puff karo gula


Puff pastry, uga dikenal minangka pâte feuilletée , yaiku kue-kue ringan sing digawe saka adonan laminasi sing digawe adonan (détrempe) lan mentega utawa lemak padhet liyane (beurrage). Mentega dilebokake ing adonan (utawa kosok baline), nggawe paton sing bola-bali dilipat lan diluncurake sadurunge dipanggang .

Produksi adonan roti puff bisa dadi akeh wektu, amarga kudu disimpen ing suhu udakara 16 ° C (60 ° F) supaya ora kecepetan, lan kudu tetep ana ing antarane lipatan supaya wektu lem gluten bisa nyambung lan banjur njaga lapisan.

Leccese rustico : jajanan Puff diisi mozzarella, béchamel, tomat, mrico lan pala
palmier, utawa "godhong palem"

Referensi[besut | besut sumber]