Opick

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Aunur Rofiq Lil Firdaus
Opick.jpg
Lair Aunur Rofiq Lil Firdaus
Jeneng liya Opick
Pakaryan aktor, penyanyi
Taun aktif 2005-sekarang

Aunur Rofiq Lil Firdaus utawa luwih kondhang karo jeneng Opick (lair ing Jember, Jawa Wétan, 16 Maret 1974; umur 45 taun), kang ngréka lagu lan penyanyi artis religius saka ètnis Jawa, Indonésia, panyipta tetembangan lan penyanyi pop religius.[1]

Opick, saliyané dadi penyanyi religi, dhèwèké uga nyipta tetembangan.[1] Dhèwèké uga ngakuni menewa tau duwé grup musik kang nampilaké tetembangan rock.[1]

Dhèwèké ngakiri mangsa jakané lan nikahi kenya ayu kang duwé jeneng Dian Rositaningrum ning tanggal 15 Juli 2002.[1] Pasangan iki wus dikaruniai anak 4, Ghaniya D'Salma Firdaus, Aina Rahcmah Ramadhana Firdaus, Fatimah Azka L Firdaus, lan kang terakir lair ning taun 2010 dijenengi Latifah Maryam Al Firdaus.[1][2]

Karir[besut | besut sumber]

Albumé kang pisanan diwènèhi sesirah ISTIGFAR dirilis ning taun 2005.[1] Tetembangan kang dadi andalan ning album mau ya iku tetembangan kang duwé sesirah Tombo Ati, Takdir, Alhamdulillah lan Astaqfirullah.[1] Album sawisé iku ning taun 2006 dhèwèké ngrilis album kang diwènèhi sesirah SEMESTA BERTASBIH, ning album iku ana 10 tetembangan ya iku [1]:

  • Taqwa,
  • Irhamna,
  • Takdir,
  • Teranglah Hati,
  • 25 Nabi,
  • Semesta Bertasbih,
  • Bismillah,
  • Satu Rindu,
  • Buka Mata Buka Hati lan
  • Ya Rasul.

Sing dadi tetembangan andalané ning album iku ya iku tetembangan kang judhulé Takdir kang ditembangaké karo Melly Goeslaw.[1]

Ning taun 2007, Opick ngerilis album kang judhulé YA RAHMAN, ana 11 tetembangan ning album kuwo, kaya ta Assalamu'alaikum, Rapuh, Pewaris Surga, Mendambamu, Haji lan liya-liyané.[1] Tetembangan kang tenar judhulé Taubat.[1]

2008, Opick ngrilis album kang judhulé CAHAYA HATI karo tetembangan pilihané, Cahaya Hati.[1] Album iki isiné 10 tetembangan, kaya ta [1]:

  • Hanya Allah,
  • Ya Nabi Salam,
  • Alangkah Indahnya,
  • Cinta Setulus Jiwa,
  • Hamba-Hamba Allah,
  • Ketika Cinta,
  • Allah Ya Nur,
  • Tuhan Lindungilah, lan
  • Ramadhan Tiba.

Ning sasi Ramelan, Juni 2009 Opick ngrekam albumé kang paling anyar kang diwènèhi sesirah MAHA MELIHAT.[1] Ana tetembangan kang ditembangaké duet karo Rachel Amanda.[1] Single iki kang akiré dadi theme song sinétron MANOHARA.[1]

Ning awal taun 2010, Opick karo sutradara Hanung Bramantyo kerjasama kanggo nggawé filem ASMAUL HUSNA.[1] Nanging kasendat amarga kasus panggelapan dhuwit kang diterima Opick akehé Rp1,4 miliar.[1] Amarga kasus iku, Opick uga diperiksa déning Polda Kalimantan Selatan.[1]

27 Januari 2010, Opick ngrilis buku DI BAWAH LANGIT lan akan disusul filemé ning tanggal 18 Maret 2010.[1]

Filmografi[besut | besut sumber]

Filmografi déning [1]:

Diskografi[besut | besut sumber]

Diskografi déning Opick [1]:

Iklan[besut | besut sumber]

Iklan kang tau dibintangi Opink [1]:

Buku[besut | besut sumber]

Buku déning Opick [1]:

  • Opick, Oase Spiritual Dalam Senandung (2006)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x biografi opick dipununduh tanggal 5 Juli 2011
  2. berita opick dipununduh tanggal 5 Juli 2011