Opick

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Aunur Rofiq Lil Firdaus
Opick.jpg
LairAunur Rofiq Lil Firdaus
Jeneng liyaOpick
Pakaryanaktor, penyanyi
Taun aktif2005-sekarang

Aunur Rofiq Lil Firdaus utawa luwih kondhang karo jeneng Opick (lair ing Jember, Jawa Wétan, 16 Maret 1974; umur 45 taun), kang ngréka lagu lan penyanyi artis religius saka ètnis Jawa, Indonésia, panyipta tetembangan lan penyanyi pop religius.[1]

Opick, saliyané dadi penyanyi religi, dhèwèké uga nyipta tetembangan.[1] Dhèwèké uga ngakuni menewa tau duwé grup musik kang nampilaké tetembangan rock.[1]

Dhèwèké ngakiri mangsa jakané lan nikahi kenya ayu kang duwé jeneng Dian Rositaningrum ning tanggal 15 Juli 2002.[1] Pasangan iki wus dikaruniai anak 4, Ghaniya D'Salma Firdaus, Aina Rahcmah Ramadhana Firdaus, Fatimah Azka L Firdaus, lan kang terakir lair ning taun 2010 dijenengi Latifah Maryam Al Firdaus.[1][2]

Karir[besut | besut sumber]

Albumé kang pisanan diwènèhi sesirah ISTIGFAR dirilis ning taun 2005.[1] Tetembangan kang dadi andalan ning album mau ya iku tetembangan kang duwé sesirah Tombo Ati, Takdir, Alhamdulillah lan Astaqfirullah.[1] Album sawisé iku ning taun 2006 dhèwèké ngrilis album kang diwènèhi sesirah SEMESTA BERTASBIH, ning album iku ana 10 tetembangan ya iku [1]:

  • Taqwa,
  • Irhamna,
  • Takdir,
  • Teranglah Hati,
  • 25 Nabi,
  • Semesta Bertasbih,
  • Bismillah,
  • Satu Rindu,
  • Buka Mata Buka Hati lan
  • Ya Rasul.

Sing dadi tetembangan andalané ning album iku ya iku tetembangan kang judhulé Takdir kang ditembangaké karo Melly Goeslaw.[1]

Ning taun 2007, Opick ngerilis album kang judhulé YA RAHMAN, ana 11 tetembangan ning album kuwo, kaya ta Assalamu'alaikum, Rapuh, Pewaris Surga, Mendambamu, Haji lan liya-liyané.[1] Tetembangan kang tenar judhulé Taubat.[1]

2008, Opick ngrilis album kang judhulé CAHAYA HATI karo tetembangan pilihané, Cahaya Hati.[1] Album iki isiné 10 tetembangan, kaya ta [1]:

  • Hanya Allah,
  • Ya Nabi Salam,
  • Alangkah Indahnya,
  • Cinta Setulus Jiwa,
  • Hamba-Hamba Allah,
  • Ketika Cinta,
  • Allah Ya Nur,
  • Tuhan Lindungilah, lan
  • Ramadhan Tiba.

Ning sasi Ramelan, Juni 2009 Opick ngrekam albumé kang paling anyar kang diwènèhi sesirah MAHA MELIHAT.[1] Ana tetembangan kang ditembangaké duet karo Rachel Amanda.[1] Single iki kang akiré dadi theme song sinétron MANOHARA.[1]

Ning awal taun 2010, Opick karo sutradara Hanung Bramantyo kerjasama kanggo nggawé filem ASMAUL HUSNA.[1] Nanging kasendat amarga kasus panggelapan dhuwit kang diterima Opick akehé Rp1,4 miliar.[1] Amarga kasus iku, Opick uga diperiksa déning Polda Kalimantan Selatan.[1]

27 Januari 2010, Opick ngrilis buku DI BAWAH LANGIT lan akan disusul filemé ning tanggal 18 Maret 2010.[1]

Filmografi[besut | besut sumber]

Filmografi déning [1]:

Diskografi[besut | besut sumber]

Diskografi déning Opick [1]:

Iklan[besut | besut sumber]

Iklan kang tau dibintangi Opink [1]:

Buku[besut | besut sumber]

Buku déning Opick [1]:

  • Opick, Oase Spiritual Dalam Senandung (2006)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x biografi opick dipununduh tanggal 5 Juli 2011
  2. berita opick dipununduh tanggal 5 Juli 2011