Olahan Yunani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Taverna Yunani tradisional, minangka bagean integral saka budaya lan masakan Yunani]. [1]

Masakan Yunani ( Yunani : Ελληνική Κουζίνα) yaiku salah sawijining jinis olahan saka masakan Yunani lan diaspora Yunani . [2] Umume karo panganan liyane ing Mediterania, didhasarake ing telung gandum, minyak zaitun, lan anggur . [3] Iki nggunakake sayuran, minyak zaitun, pari-parian, iwak, lan daging, kalebu daging babi, unggas, daging sapi lan daging sapi, wedhus, terwelu, lan wedhus . Bahan-bahan penting liyane kalebu pasta (contone hilopite ), keju, jus lemon, jamu, zaitun, lan yogurt . Roti sing digawe saka gandum ana ing endi-endi; pari-parian liyane, utamane gandum, uga digunakake, utamane kanggo paximathia . Bahan panganan cuci mulut umum kalebu kacang, madu, woh-wohan, lan kue-kue filo. Terusake tradhisi saka masakan Yunani Kuno lan Bizantium, nalika nggabungake pengaruh Timur Tengah, Balkan lan Italia.

Zaitun Kalamata

Kutipan[besut | besut sumber]

 

  1. Book of the Eparch 19, as quoted in Dalby 1996.
  2. Spices and Seasonings:A Food Technology Handbook – Donna R. Tainter, Anthony T. Grenis, p. 223
  3. Renfrew, Colin (1972). The Emergence of Civilization; The Cyclades and the Aegean in the Third Millennium B.C. Taylor & Francis. p. 280.