Oladyi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Oladyi
ОладкиУкраїнські.jpg
Ukrainian oladky
JinisPancake
Woworan pokokBatter, raisins, apples
Buku masakan: Oladyi  Médhia: Oladyi

Oladyi ( Rusia: оладьи pl., diminutive : оладушки, oladushki, sg. оладья, oladya ; Basa Ukrania: оладки , oladky, sg. оладок, oladok utawa оладка, oladka ) minangka pancake utawa fritters kenthel cilik sing umume ana ing masakan Rusia, Ukraina lan Belarus. [1] [2] Adonan oladyi digawe saka gandum utawa (saiki luwih asring) tepung soba, endhog, susu, uyah lan gula nganggo ragi utawa soda roti . [3] [4] Adonan uga bisa didhasarake kefir, susu asem utawa yoghurt. [1] Bisa uga ngemot macem-macem tambahan, kayata apel [4] utawa kismis . [4]

Oladyi biasane disajik nganggo smetana ( krim asem ), uga nganggo topping manis kayata varenye, jam, powidl, madu lsp. [4] Versi gurih bisa uga disedhiyakake karo kaviar, padha karo blini .


Umumé, ing oladyi term masakan Eastern Slavic bisa fritters uga ndudohke digawe karo úa, eg potato pancakes (картофельные оладьи), [4] fritters wortel (морковные оладьи), [3] kacang pancakes (оладьи из бобовых), [4] pancake beras (рисовые оладьи), [4] frashers labu panas (кабачковые оладьи) [4] lsp. Syrniki ( pancake quark ) uga bisa dianggep minangka jinis oladyi.

Oladyi dadi kaviar lan smetana

Sumber[besut | besut sumber]

  1. a b Whitaker (2010).
  2. Benediktova (2016).
  3. a b Molokhovets (1901).
  4. a b c d e f g h Cookery (1955).