Soda kuwé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cupcakes panggang karo soda kue minangka agen pengembang

Sodium bikarbonate ( jeneng IUPAC : sodium hidrogen karbonat ), umume dikenal minangka baking soda utawa bikarbonat soda (ing pirang-pirang basa Eropa sisih lor / tengah istilah latin Natrium ( Jeneng Trivial : Natron ) digunakake tinimbang Sodium ), yaiku salah sawijining jinis senyawa kimia sing rumus NaHCO 3 . Iki minangka uyah sing kasusun saka kation natrium (Na + ) lan anion bikarbonat (HCO <sub id="mwTA">3</sub> <sup id="mwTQ">-</sup> ). Sodium bikarbonate minangka padhet putih sing kaya kristal, nanging asring katon minangka bubuk alus. Wis rasane asin, alkalin kaya dene ngumbah soda ( natrium karbonat ). Wangun mineral alami yaiku nahcolite . Iki minangka komponen saka natron mineral lan ditemokake larut ing pirang-pirang sumber mineral. [1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. https://www.sciencedirect.com/topics/engineering/mineral-springs