Smétana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Smetana
Borscht served.jpg
A bowl of borscht with smetana
JinisSour cream
Tlatah utawa prajaCentral and Eastern Europe
Woworan pokokHeavy cream
Panganan sairibCrème fraîche
  Médhia: Smetana

Smetana minangka olahan sa jinis krim asem saka Eropa Tengah lan Timur . Iki minangka produk susu sing diasilake saka ngombe krim abot . Mirip karo crème fraîche (28% lemak), nanging saiki umume didol kanthi 9% nganti 36% isi susu susu gumantung saka negara kasebut. [1] Bahan-bahan masakane beda karo crème fraîche lan krim asam sing luwih entheng sing didol ing AS, sing ngemot butterfat 12 nganti 16%. Iki digunakake racake kanggo masak lan manggang.