Kuwé dadar kenthang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Potato pancake
Latkas.jpg
Potato pancakes with apple sauce and sour cream
Jeneng liyanéLatke
JinisPancake
Woworan pokokPotatoes, flour, egg, cooking oil
Buku masakan: Potato pancake  Médhia: Potato pancake

Pancake kentang, raggmunk, deruny, latkes utawa boxties minangka pancake goreng parut utawa kentang rebus, panganan matzo utawa glepung lan bahan pengikat kaya ta endhog utawa apel, asring dirasakake nganggo papak utawa bawang bombay lan bumbu parutan. Biji kasebut bisa uga ditrapake macem-macem bumbu, wiwit saka gurih (kaya ta krim asem utawa keju pondok ), nganti legi (kaya ta saus apel utawa gula ), utawa bisa uga diwenehake. Panganan kasebut kadhang digawe saka kentang tumbuk kanggo nggawe kroket sing bentuk pancake.[1] Sawetara jenis bisa digawe nganggo ubi jalar .[2][3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Mashed potato pancake recipe". All-about-potatoes.com. Dibukak ing 2011-12-25.
  2. Moose, Debbie (2014-09-15). Southern Holidays: a Savor the South® cookbook. UNC Press Books. ISBN 978-1-4696-1790-9.
  3. "Sweet Potato Latkes, 2 Ways". Food Network. Dibukak ing 2018-11-08.