Saos apel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Commercially processed apple sauce
A chunky German apple sauce

Saus apel utawa apel minangka saos sing digawe saka woh apel . Bisa digawe nganggo apel sing dionceki utawa ora dikepeng lan bisa dibumboni utawa digulani. Saus apel murah lan digunakake ing Amerika Utara lan sawetara Eropa. [1]

Maneka jinis apel digunakake kanggo nggawe saus apel, gumantung saka pilihan kanggo rasa legi utawa rasa legi. [2] [3] Biyen, apel asem digunakake kanggo nggawe saos apel gurih. [4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Palmatier, Robert Allen (2000). Food: a dictionary of literal and nonliteral terms. Greenwood. p. 11. ISBN 978-0-313-31436-0.
  2. Erin Huffstetler, "The 11 Best Apples for Applesauce", The Spruce Eats 10/02/2019
  3. "Recommended Uses of Apple Varieties", in Tim Burford, Apples of North America: Exceptional Varieties for Gardeners, Growers, and Cooks, 2013, ISBN 1604692499, p. 278
  4. Hale, Sarah Josepha Buell (1839). The good housekeeper: or, The way to live well and to be well while we live : containing directions for choosing and preparing food, in regard to health, economy and taste. Weeks, Jordan. p. 79. Dibukak ing 11 January 2011.