Blini

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Blini
Blini Tanya.jpg
Blini ing piring
Jeneng liyanéBlin, bliny, blintchik, mlynchyky, mlynets'
JinisPancake
Panggonan asalRussia, Ukraine, Belarus
Woworan pokokGlepung, Endhog, Susu
Buku masakan: Bliny  Médhia: Blini

Blini (kadhang disebutaké bliny ) ( Rusia : блины pl., Diminutive : блинчики, blinchiki ) ( Ukrainia : млинці, налисники pl., Diminutive: млинчики, mlynchiki) utawa, kadhang, blin (luwih akurat minangka bentuk tunggal tembung ), yaiku pancaké Rusia lan Ukrainia kanthi tradisional digawé saka gandum utawa (luwih jarang) glepung lan disaji nganggo smetana, tvorog, butter, caviar lan isèn. Blini minangka panganan sing paling kawentar lan paling misuwur ing Rusia.

Ing Kulon, istilah blini kanthi tradisional nuduhaké lempeng gandum cilik (2-4 inci) sing digawé karo adonan ragi. Ing basa Rusia lan Ukrainia modern, jejuluk sing paling asring nuduhaké pancaké tipis sak ukuran panci, sanajan tambahan ragi sing luwih sithik uga diarani blini lan luwih umum sejarah.

Sawétara kamus Inggris nyathet piguna wujud blin minangka tunggal lan blini utawa bliny minangka jamak, sing cocog karo bentuk Rusia sing asli, nanging kamus liyané nganggep panggunaan iki arang banget ing basa Inggris sing ora nyebutaké blin ing kabèh lan mung nyathet modern sing nyebar. panggunaan blini biasa kanggo tunggal lan blinis kanggo jamak.[1] Sawétara buku masak lan restoran nggunakaké blin lan blintchick kaya ing basa Rusia kanggo ngrujuk crêpes .

Lembaran blini

Blintzes minangka salah sawijining blin (blin utawa variasi) saka blini. Olahan kasebut pancen lempeng tipis biasané digawé glepung gandum (ora soba), dibungkus kanggo mbungkus (kaya kanggo keju utawa woh) banjur diopen utawa dibakar.[2]

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. "blini definition and synonyms". Macmillan Dictionary. 2016-12-09. Retrieved 2017-01-06.
  2. "blintze | a thin usually wheat-flour pancake folded to form a casing (as for cheese or fruit) and then sautéed or baked". Merriam-webster.com. Retrieved 2015-08-12.