Novita Dewi Marpaung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Novita Dewi Marpaung
Novita Dewi.jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Novita Dewi Marpaung
Paraban Dewi Marpaung, Dewi Marfa
Génre Pop, gospel
Pakaryan Penyanyi
Piranti Vokal
Mangsa akarya 2008–saiki
Labèl Nagaswara (2010)

Novita Dewi Marpaung (lair ing Jakarta, Indonésia, 15 November 1979) iku sawijining penyanyi kabangsaan Indonésia. Putri kang akrab disapa Dewi iki putri saka Jack Marpaung, penyanyi legendharis ing kancah musik rock Batak. Dewi wis nuduhaké bakat ing donya nembang wiwit cilik lan kerep mèlu kompetisi nembang nganti dijuluki "macan festival". Dewi tau ngraih juwara kaloro ing ajang Cipta Pesona Bintang, Weekly Champion (juwara minggon) Asia Bagus, sarta juwara pisanan Suara Remaja Vinolia RCTI. Prestasi paling dhuwur Dewi direngkuh nalika dadi juwara pisanan ing Astana Song Festival 2005 ing Kazakhstan.[1][2]

Sanadyan maju ing jalur festival, karier Dewi ing indhustri rekaman ora mulus. Ing taun 2008, Dewi nembé olèh kasempatan ngrilis album pop kang sepisanan mawa irah-irahan Sweet Heart lan nganggo jeneng Dewi Marfa. Nanging, album mau ora kasil ing pasaran akibat promosi kang winates.[3] Dewi sabanjuré luwih nekuni karieringi indhustri rekaman Batak lan musik rohani. Ing taun 2010, Dewi gabung karo label Nagaswara lan ngrilis singel mawa judhul "Jejak Luka".

Dewi tampil ing kompetisi musik kanthi mèlu X Factor Indonesia mangsa perdana. Mèlu ajang iki tumrap Dewi kanggo ngebaki pepénginan almarhum adiné. Dewi gabung ing kategori Over 26 (penyanyi punjul 26 taun) kang dimentori déning Bebi Romeo. Sadurungé, ing taun 2011, Dewi kasil lolos ing audisi The X Factor versi Amérika, nanging banjur kandheg amarga social security.[4] Dewi dikenal minangka kontèstan kanthi karakter swara serak khas lan tèknik vokal kang mateng.[5][6]

Diskografi[besut | besut sumber]

Album solo

Singel lan penampilan liya

  • Putus Sikkolah (2008)
  • Duet Spectakuler 1 (2008)
  • Hati Sbagai Hamba (single) (2009)
  • Mujizat Itu Nyata (single)(2009)
  • Mary's Boy Child (single) (2010)
  • Melangkah Pasti (2010) (satu lagu feat. Jonathan Prawira "impianku menjadi nyata)
  • Duet Spectakuler 2 (2011)
  • Togu Tondiku (single feat Bunthora Situmorang) (2011)
  • Tobatak (bersama Viky Sianipar) (2012)
  • Sampai Habis Air Mataku (2013)

X Factor Indonesia[besut | besut sumber]

Dewi mèlu audisi X Factor Indonesia ing kutha Jakarta, kanthi nembangaké lagu "If I Were A Boy". Dewi carita ngenani motivasiné mèlu kontès nembang iku saka pepénginan almarhum adi lanangé. Sawetara pamenang The X Factor mancanegara, kaya Tate Stevens (Amérika, mangsa kedua) lan Samantha Jade (Australia, mangsa keempat), uga naté rekaman lan mlebu tangga lagu nasional sadurungé mèlu kompetisi.[7]

Episode Theme No Urut Tampil Lagu/Song (original artist) Asil (Result)
Audition Auditioner's Choice N/A "If I Were A Boy" (Beyonce) Lolos (Advanced)
Bootcamp 1/Group - N/A "Bunga Terakhir" (Bebi Romeo) Lolos (Advanced)
Bootcamp 2 ~ Stage Act/Koreografi - Lolos (Advanced)
Bootcamp 3 - N/A "Halo" (Beyonce) Lolos (Advanced)
Judge Home Visit - N/A "Exhale" (Whitney Houston) Lolos (Advanced)
Showcase Showcase dan Wildcard 5 Langit Tak Mendengar (Peterpan) Lolos (Advanced)
Gala Live Show 1 Mentor's Choice 1 "Love On Top" (Beyonce) Lolos (Safe)
Gala Live Show 2 Song's from my Mentor's 11 "Selamat Jalan Kekasih" (Rita Effendi) Lolos (Safe)
Gala Live Show 3 My Favourite Song 10 "Cinta Di Ujung Jalan" (Agnes Monica) Lolos (Safe)
Gala Live Show 4 The 90's Hits 4 "I Would Do Anything For Love" (Meat Loaf) Lolos (Safe)
Gala Live Show 5 Mega Hits Indonesia 9 "Bintang di Surga" (Peterpan) Lolos (Safe)
Gala Live Show 6 My Musical Inspiration 4 "Can't Hold Us Down" (Christina Aguilera) Lolos (Safe)
Gala Live Show 7 Hits Of Century 4 "Skyscraper" (Demi Lovato) Lolos (Safe)
Gala Live Show 8 Hits Of Century 4 "Billie Jean" (Michael Jackson) Lolos (Safe)
Gala Live Show 9 Hits Of Century 4 "Mencintaimu" (Krisdayanti) Lolos (Safe)
Gala Live Show 9 Hits Of Century 4 "Terbang" (Kotak) Lolos (Safe)

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]