Nikita Khrushchev

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Nikita Sergeyevich Khrushchev
Никита Сергеевич Хрущёв
Nikita Khruchchev Colour.jpg
Sekretaris Jendral Parté Kuminis Uni Sovyèt
Linggih
7 September 1953 – 14 Oktober 1964
Kang sadurungéGeorgy Malenkov
Kang sawiséLeonid Brezhnev
Mahamantri Uni Sovyèt
Linggih
27 Maret 1958 – 14 Oktober 1964
Kang sadurungéNikolai Bulganin
Kang sawiséAlexey Kosygin
Rerincèn dhiri
Lair(1894-Cithakan:NOMORBULAN-15)15 April 1894
Kalinovka, Kakaisaran Ruslan
Pati11 Sèptèmber 1971(1971-09-11) (umur 77)
Moskwa, RSFS Ruslan, Uni Sovyèt
BangsaRuslan
Parté pulitikParté Kuminis Uni Sovyèt
SisihanYefrosinia Khrushcheva (tilar donya.)
Marusia Khrushcheva (pisah)
Nina Khrushcheva
AgamaBoten wonten (Atheis)
Tandha tangan

Nikita Sergeyevich Khrushchev (lair ing Kalinovka, Kursk, Ukraina, 17 April 1894 – pati 11 Sèptèmber 1971 ing umur 77 taun) punika satunggiling nagarawan Uni Sovyèt. Sasampunipun tilar donyanipun Stalin lan parebatan kakuwaosan, panjenenganipun mengku kalungguhan minangka Sekjen Parté Kuminis Uni Sovyèt wiwit taun 1953 dumugi 1964, lan minangka Mahamantri wiwit taun 1958 dumugi 1964. Nalika taun 1964 panjenenganipun dipunlèngsèraken déning Parté Kuminis lan dipungantosaken déning Leonid Brezhnev

Khruschev kathah ngritik gaya Stalin salebetipun mimpin Uni Sovyèt, saéngga sapérangan pendhèrèk Stalin boten patiya remen kaliyan panjenenganipun.

Kawicaksanan-kawicaksanan wigatos salaminipun pamaréntahan Khrushchev ing Sovyèt.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:PamimpinRuslan