Nikita Khrushchev

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Nikita Sergeyevich Khrushchev
Никита Сергеевич Хрущёв
Nikita Khruchchev Colour.jpg
Sekretaris Jendral Parté Komunis Uni Sovyèt
Lungguh
7 September 1953 – 14 Oktober 1964
Kadhisiki Georgy Malenkov
Kagantèni Leonid Brezhnev
Perdhana Mentri Uni Sovyèt
Lungguh
27 Maret 1958 – 14 Oktober 1964
Kadhisiki Nikolai Bulganin
Kagantèni Alexey Kosygin
Rerincèn priangga
Lair (1894-04-15)15 April 1894
Kalinovka, Kakaisaran Rusia
Pati 11 Sèptèmber 1971(1971-09-11) (umur 77)
Moskwa, RSFS Rusia, Uni Sovyèt
Bangsa Rusia
Parté pulitik Parté Komunis Uni Sovyèt
Sisihan Yefrosinia Khrushcheva (tilar donya.)
Marusia Khrushcheva (pisah)
Nina Khrushcheva
Agama Mboten wonten (Atheis)
Tandha tangan

Nikita Sergeyevich Khrushchev (lair ing Kalinovka, Kursk, Ukraina, 17 April 1894 – pati 11 September 1971 ing yuswa 77 taun) punika satunggiling nagarawan Uni Sovyèt. Sasampunipun tilar donyanipun Stalin lan parebatan kakuwaosan, panjenenganipun mengku jabatan minangka Sekjen Parté Komunis Uni Sovyèt wiwit taun 1953 dumugi 1964, lan minangka Perdhana Mentri wiwit taun 1958 dumugi 1964. Nalika taun 1964 panjenenganipun dipun lèngsèraken déning Parté Komunis lan dipun gantosaken déning Leonid Brezhnev

Khruschev kathah ngritik gaya Stalin salebetipun mimpin Uni Sovyèt, saéngga sapérangan pendhèrèk Stalin boten patiya remen kaliyan panjenenganipun.

Kawicaksanan-kawicaksanan wigatos salaminipun pamaréntahan Khrushchev ing Sovyèt.

Pranala njawi[besut | besut sumber]



Flag of the Soviet Union.svg
Pamimpin Uni Sovyèt lan Fèdherasi Rusia
Flag of Russia.svg

Uni Sovyèt: Lenin - Trotski - Josef Stalin - Nikita Khrushchev - Leonid Brezhnev - Yuri Andropov - Konstantin Chernenko - Gorbachev
Fèdherasi Rusia: Yeltsin - Putin - Medvedev