Nikita Khrushchev

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Nikita Sergeyevich Khrushchev
Никита Сергеевич Хрущёв
Nikita Khrushchev

Mangsa Kalenggahan
7 September 1953 – 14 Oktober 1964
Pangageng sadurungé Georgy Malenkov
Pengganti Leonid Brezhnev

Mangsa Kalenggahan
27 Maret 1958 – 14 Oktober 1964
Pangageng sadurungé Nikolai Bulganin
Pengganti Alexey Kosygin

Lair (1894-04-15)15 April 1894
Kalinovka, Kakaisaran Rusia
Surud 11 Sèptember 1971(1971-09-11) (umur 77)
Moskwa, RSFS Rusia, Uni Sovyèt
Kabangsan Rusia
Partai pulitik Parté Komunis Uni Sovyèt
Pasangan Yefrosinia Khrushcheva (tilar donya.)
Marusia Khrushcheva (pisah)
Nina Khrushcheva
Agama Mboten wonten (Atheis)
Tapak asma Nikita Khrushchev's signature

Nikita Sergeyevich Khrushchev (dipunlairaken ing Kalinovka, Kursk, Ukraina, 17 April 1894 – surud 11 September 1971 kanthi umur 77 taun) punika satunggiling nagarawan Uni Sovyèt. Sasampunipun tilar donyanipun Stalin lan parebatan kakuwaosan, panjenenganipun mengku jabatan minangka Sekjen Parté Komunis Uni Sovyèt wiwit taun 1953 dumugi 1964, lan minangka Perdhana Mentri wiwit taun 1958 dumugi 1964. Nalika taun 1964 panjenenganipun dipun lèngsèraken déning Parté Komunis lan dipun gantosaken déning Leonid Brezhnev

Khruschev kathah ngritik gaya Stalin salebetipun mimpin Uni Sovyèt, saéngga sapérangan pendhèrèk Stalin boten patiya remen kaliyan panjenenganipun.

Kawicaksanan-kawicaksanan wigatos salaminipun pamaréntahan Khrushchev ing Sovyèt.

Pranala njawi[sunting | besut sumber]



Flag of the Soviet Union.svg
Pamimpin Uni Sovyèt lan Fèdherasi Rusia
Flag of Russia.svg

Uni Sovyèt: Lenin - Trotski - Josef Stalin - Nikita Khrushchev - Leonid Brezhnev - Yuri Andropov - Konstantin Chernenko - Gorbachev
Fèdherasi Rusia: Yeltsin - Putin - Medvedev