Krisis Rudal Kuba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Foto gambarake kosentrasi rudal ing Kuba

Krisis Rudal Kuba ya iku sawijining krisis kang kadadéan ing watara taun 1962 kadadéan kang disebabaké saka Perang Dingin kadadéan antara nagara Amérikah Sarékat lan Uni Soviet. Krisis kang kadadéan sabanjuré kabukak fakta minangka Amérikah Sarékat kababar nyeponsori sawijining serangan déning Teluk Babi kang ana ing Kuba, sawijining nagara komunis ing Segara Karibia.