Napoleon III

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Napoleon III
Franz Xaver Winterhalter Napoleon III.jpg
Kaisar Prancis
Panjenengan 2 Desember 1852 –
4 September 1870
Leluhur Républik Prancis ke-2
Diri sebagai Presiden Républik Prancis
Louis Philippe I adalah raja sebelumnya sebagai Raja Perancis
Panerus Monarki dihapuskan
Républik Prancis ke-3
Louis Jules Trochu sebagai Ketua Pamaréntah Pertahanan Nasional
Presidhèn Perancis ke-1
Istilah 20 Desember 1848 –
2 Desember 1852
Leluhur Louis-Eugène Cavaignac
sebagai Kepala Nagara dan Pamaréntah
Panerus Kakaisaran Prancis ka-2
Diri minangka Kaisar Prancis
Lair Charles Louis-Napoléon Bonaparte/Louis-Napoléon Bonaparte
(1808-04-20)20 April 1808
Paris, Kekaisaran Prancis
Surud 9 Januari 1873(1873-01-09) (umur 64)
Chislehurst, Kent, England
Garini Eugénie de Montijo
Putra Louis Napoléon, Imperial Pangeran
Jeneng dawa
Charles Louis Napoléon Bonaparte
Wangsa Omah Bonaparte
Bapa Louis I saka Holland
Ibu Hortense de Beauharnais
Agama Katulik Roma
Napoleon III dari Perancis

Napoléon III, jeneng lairé Charles Louis-Napoléon Bonaparte, uga dikenal karo jeneng Louis-Napoléon Bonaparte, (lair ing Paris, Prancis, 20 April 1808 – pati ing Chislehurt, Britania Raya, 9 Januari 1873 ing yuswa 64 taun) ya iku Presiden Républik Prancis kaping pisan (10 Desember 1848-2 Desember 1851), nuli bali manèh njabat nalika tanggal 2 Desember 1851-2 Desember 1852. Dheweké tampil kaping teluné kanggo dadi Kaisar Perancis karo nyandang gelar Napoléon III (2 Desember 1852-4 September 1870). Dheweké iku anak saka saduluré Napoleon Bonaparte.

Wiwitané dheweké ngisi uripé adoh saka Perancis. Dheweké nyoba kanggo nyekel kakuasan ning taun 1840, ananging kalah lan mlayu, nuli sawisé iku ana pamberontakan nalika sasi Pebruari 1848, lan dheweké kapilih dadi Presiden Républik kaping loro lan ngumamaké kekaisaran ning taun 1852.

Nalika mangsané, kasuksesan ékonomi bisa kawujud. Dheweké ngrewangi Ferdinand Vicomte de Lesseps kanggo ngolihaké hak istimewa saka Terusan Suez. Dheweké digulingaké saka pAmerintahan amarga kakalahané Perancis nalika Perang Perancis-Prusia 1870 lan tau diasingaké saka nagarané.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Sumber[besut | besut sumber]

  • Thompson, J.M. Louis Napoleon and the Second Empire. Oxford: Basil Blackwell, 1965.

Delengen Uga[besut | besut sumber]

Karangan[besut | besut sumber]

Jabatan pulitik
Sing mengku  sadurungé:
Louis XVI
Presidhèn Prancis
26 Oktober 1795-18 Mei 1804
Diganti déning:
Napoleon III
Sing mengku  sadurungé:
Napoleon III
Presidhèn Prancis
20 Desember 1848-2 Desember 1852
Diganti déning:
Louis Jules Trochu
Sing mengku  sadurungé:
Louis-Philippe I
Raja Prancis
1852-1870
Diganti déning:
Jabatan dikothongaké
Lambang Karajan Prancis Raja Prancis Lambang Karajan Prancis

Hugh Capet
987-996

Robert II
996-1031

Henri I
1031-1060

Philippe I
1060-1108

Louis VI
1108-1137

Louis VII
1137-1180

Philippe II
1180-1223

Louis VIII
1223-1226

Louis IX
1226-1270

Philippe III
1270-1285

Philippe IV
1285-1314

Louis X
1314-1316

Jean I
1316-1316

Philippe V
1316-1322

Charles IV
1322-1328

Philippe VI
1328-1350

Jean II
1350-1364

Charles V
1364-1380

Charles VI
1380-1422

Charles VII
1422-1461

Louis XI
1461-1483

Charles VIII
1483-1498

Louis XII
1498-1515

François I
1515-1547

Henri II
1547-1559

François II
1559-1560

Charles IX
1560-1574

Henri III
1574-1589

Henri IV
1589-1610

Louis XIII
1610-1643

Louis XIV
1643-1715

Louis XV
1715-1774

Louis XVI
1774-1791

Louis XVII
1793-1795

Louis XVIII
1814-1824

Charles X
1824-1830

Louis XVI Raja Rakyat Prancis 1791-1792
Napoléon I Kaisar Prancis 1804-1814 lan 1815
Louis-Philippe I Raja Rakyat Prancis 1830-1848
Napoléon III Kaisar Prancis 1852-1870

Pirsani uga: Sajarah Prancis - Kapetia - Valois - Bourbon


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Napoleon_III&oldid=1105660"