Munawir Sjadzali

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Munawir Sjadzali
Munawir Sjadzali.jpg
13 Mantri Agami Républik Indonésia
Linggih
19 Maret 1983 – 17 Maret 1993
Présidhèn Soeharto
Kang ndhisiki Alamsyah Ratu Perwiranagara
Kang nggantèni Tarmizi Taher
Rerincèn dhiri
Lair

(1925-11-07)Novèmber 7, 1925
Nèderlan Klatén,

Jawa Tengah, Hindia Nèderlan
Pati Juli 23, 2004
Indonésia Jakarta, Indonésia
Bangsa Indonésia
Agama Islam

Prof. Dr. H. Munawir Sjadzali (lair ing Klatén, Jawa Tengah, 7 Novèmber 1925 – pati ing Jakarta, 23 Juli 2004 ing yuswa 78 taun) inggih punika Mantri Agami Républik Indonésia ing Kabinet Pembangunan.[1][2] Panjenenganipun kalebet Ketua Komisi Hak Asasi Manungsa kapisan ing Indonésia.[1] Sasampunipun lulus SMP, panjenenganipun nglajengaken dhateng Pesantrén Mambaul Ulum lan Sekolah Tinggi Mambaul Ulum ing Sala ngantos lulus ing taun 1943.[1] Salajengipun panjenenganipun mucal ing SD Islam Gunungjati, Ungaran, taun 1944 ngantos dumugi wekdal revormasi kamardikan panjenenganipun ndhèrèk parjuangan kamardikan minangka perwira penghubung antawisipun Markas Pertempuran Jawa Tengah ing Salatiga lan Badhan Kelaskaran Islam.[1]

Salajengipun Munawir pikatuk padamelan minangka staf Séksi Arab Dhepartemen Mancanegari (1950). Panjenenganipun mendhet kursus dhiplomatik lan konsulér sarta sinau ngèlmu pulitik lan gayutan internasional ing Inggris.[1] Salajengipun Munawir njabat dados Atase/Sekretaris III Kadutaan Ageng Indonésia ing Washington D. C., Amérika Sarékat (1956-1959).[1] Nalika wekdal samanten panjenenganipun ugi sekaliyan sekolah malih ing Universitas Georgetown, Amérika Sarékat ngantos pikantuk ijazah Master of Art ing babagan Filsafat Pulitik kanthi tesis "Indonésia’s Moslem Parties and Their Political Concepts" (1959).[1] Salajengipun panjenenganipun njabat dados Kepala Pérangan Amérika Ler, Dhepartemen Mancanegari (1959-1993).[1]

Panjenenganipun sampun tilar donya ing Griya Sakit Pondok Indah, Jakarta, nalikat tanggal 23 juli 2004 lan dipunmakamaken ing sasana layon Kulawarga Giritama, Bogor, Jawa Kilèn.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i Munawir Sjadzali dipunundhuh tanggal 7 Oktober 2011)
  2. Munawir Sjadzali dipunundhuh tanggal 7 Oktober 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

REVITALISASI HUKUM ISLAM DAN PERIMBANGAN WARISAN MENURUT MUNAWIR SJADZALI