Louis IX saka Perancis: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
744 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
 
===Perang Salib Kapitu===
Ferdinand de Lesseps wiwit dicekel kanthi cepet saka [[Pelabuhan Damietta]] nalika wulan Juni [[1249]].<ref>Tyerman, p. 787</ref> Serangan iki njalari sawetara gangguan ing kaisaran Ayyubiyah Muslim, mliginé amarga Sultan Al Malik as-Salih Najmuddin Ayyub lara. Nanging lampahan saka Damietta tumuju [[Kairo]] ngliwati [[delta]] [[Nil|Kali Nil]] lumaku alon-alon. Mundhaké suhu ing Kali Nil iki ndadèkaké wong-wong ora mungkin bisa maju lan nerusaké mlakuné. Nalika wektu kuwi, Sultan Ayyubiyah tilar donya. SaenggaSaéngga garwanegarwané, Shajar al-Durr ngatur prastawa kang dialami ratuneratuné. Pungkasane mapanake tentara Mesir dadi panguwasa. Nalika tanggal 6 April [[1250, Louis kelangan pasukan ing perang Fariskur lan dicekel deningdéning wong Mesir.<ref name = Dupuy >{{cite book | title = The Harper Encyclopedia of Military History | author=Trevor N Dupuy | publisher=HarperCollins | year = 1993 | page = 417 }}</ref> Louis akhire bisa diculakediculaké kanthi tebusan 400.000 livre tournois (nalika pamasukan taunan Perancis mung watara 1.250.000 livre tournois), lan dipasrahakedipasrahaké ing kutha Damietta.<ref>Tyerman, pp. 789–798</ref>
 
Sawise diculake saka kunjara Mesir, Louis ngentekaké wektu patang taun ing klompok tentara Salib ing Kerajaan Acre, Kaisarea, lan Jaffa.<ref name=brehier>[http://www.newadvent.org/cathen/04543c.htm Bréhier, Louis. "Crusades." The Catholic Encyclopedia. Vol. 4. New York: Robert Appleton Company, 1908. 24 Feb. 2013]</ref> Kanthi nggunakaké bandhané kanggo nulungi Tentara Salib kanggo mbangun manèh benteng pertahanan lan uga anggo nglakokaké ''diplomasi'' kanthi kakuwatan saka Islam Suriah lan Mesir. Sawisé lunga saka Timur Tengah, Louis ninggalaké garnisum kang wigati ing Kutha Acre kanggo pertahanan saka serangan Islam. Tuwuhé prastawa sujarah ing Timur Tengah iki banjur digunakaké minangka mbeneraké Mandat Perancis.
 
==Pranala njaba==
1.502

besutan

Menu navigasi