Biografi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Biografi punika cariyos utawi katrangan ngéngingi kagesangan satunggaling tiyang. Satunggaling biografi langkung komplèks tinimbang daftar tanggal wiyosan utawi pejahipun lan data-data pakaryan satunggaling tiyang, biografi ugi nyariosaken ngéngingi manah ingkang kalibat nalika ngalami kedadosan-kedadosan kasebat. Biografi iku satunggaling wacan ingkang wosipun riwayat pagesangan tiyang ingkang dipunserat dèning tiyang sanes. Punapa kemawon ingkang biasanipun dipunsebataken ing biografi, inggih punika wekdal lan panggénan kelairanipun, jaman alitipun, pendidikanipun, pakaryanipun, prèstasi- prèstasinipun, ngantos ing jaman sapunika. Maos biografi punika wigatos, supados saged mangertosi babagan tokoh- tokoh ingkang sae dados tuladha.[1].

Tuladha biografi tokoh:

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (jv) Yatmana, Sudi dkk. Kabeh Seneng Basa Jawa 2 SMA Kelas XI. ISBN 979-746-455-5. Yudhistira.Jakarta. (2005:98)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Biografi&oldid=1060719"