Ka'bah: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
16 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
| longd=39 |longm=49 |longs=34.34 |longEW=E
}}
'''Kakbah''' iku sawijining yasan awangun kubus kang dumunung ing satengahing [[Masjid AlMasjidil Karam|Mesjid Alkaram]] ing [[Mekah]]. Yasan iki minangka monumèn suci kanggoné kaum muslim (umat Islam). Minangka yasan kang didadèkaké pathokan arah [[kéblat]] utawa arah pathokan kanggo ngibadah umat [[Islam]] ing saindhenging donya kaya ta [[salat]]. Kajaba iku, minangka yasan kang wajib ditekani utawa dijiyarahi nalika mangsa [[kaji]] lan [[umrah]].
 
Dhimènsi struktur yasan kakbah luwih kurang ukuran 13,10 m dhuwur kanthi sisih 11,03 m lan 12,62 m. Uga ingaran kanthi jeneng ''Baitullah''.
63.849

besutan

Menu navigasi