Hajar Aswad

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Katrangan: 1. Hajar Aswad

Hajar 'Aswad (Basa Arab: حجر أسود‎) iku watu sing jroning agama Islam dipercaya asalé saka swarga. Sing pisanan ndèlèh watu Hajar Aswad ya iku Nabi Ibrahim as. Jaman biyèn watu iki nduwèni cahya sing padhang lan bisa madhangi kabèh jazirah arab. Nanging mbaka sethithik sunaré tansaya redhup lan pungkasané saiki awarna ireng. Watu iki nduwèni aroma wangi sing unik lan iki minangka aroma alami sing diduwèni. Wektu iki watu kasebut didèlèh ing sisih pojok jaba Ka'bah.

Deleng uga[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hajar_Aswad&oldid=977163"