Kastil Hiroshima: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: ananging → nanging, Ananging → Nanging
(→‎Bangunan ingkang wonten sapunika: éjaan, replaced: : → : (2))
(→‎top: ganti isi, replaced: ananging → nanging, Ananging → Nanging)
'''{{nihongo|Kastil Hiroshima|広島城|Hiroshima-jō}}''' utawi asring dipunsebut {{nihongo|astana ikan [[Koi]] |鯉城|rijō}} inggih punika nama sawijining [[Astana Jepang|astana]] ingkang mapan wonten ing kutha [[Hiroshima, Hiroshima|Hiroshima]], [[Prefektur Hiroshima]], [[Jepang]]. Astana Hiroshima punika kapisan dipunyasa nalika [[taun]] 1589 lan dados pusat kuasaning [[daimyo]] wewengkon [[han]] [[Hiroshima]]. Bom atom ingkang dhawah wonten ing [[kutha]] [[Hiroshima]] nalika tanggal 6 [[Agustus]] 1945 ngrusak sadaya yasan [[astana]]. Astana ingkang sapunika wonten ingkang punika ''replika'' kabangun nalika [[taun]] 1958 lan ginanipun minangka [[musiyum]] [[sajarah]] [[Hiroshima]] periode sadèrèngipun [[Perang Dunia II]]. Menara utami ingkang warni [[ireng]] kados warna [[iwak koi]] utawi paring ing sakiwa tengenipun [[pura]] punika kathah [[iwak koi]]. Punika ingkang dados alesan bilih [[Hiroshima]] kawéntar minangka astana [[iwak koi]]. Tim [[bisbol]] kebanggaan ''Hiroshima Toyo Carp'' amargi ''carp'' wonten [[Basa Inggris]] punika ateges ''ulam koi'' <ref name="istana1">[http://blog.um.ac.id/julieinna/2011/12/06/sejarah-istana-hiroshima-jepang/], (id) Sajarah Pura Hiroshima Jepang (dipun-akses tanggal 24 Dhésèmber 2012).</ref>.
 
Astana Hiroshima wiwit dipunyasa nalika [[abad]] kaping 16 déning [[Klan Mori]]. AnangingNanging bibar risak amargi [[bom atom]] ing kutha [[Hiroshima]] mau, astana punika banjur dipunyasa malih kanthi ngginakaken [[beton]] Ferro lan dumugi sapunika taksih tetep dipertahanaken simbol sajarah kutha punika. Wonten ing astana punika boten namung mirsani kaéndahan yasan gedung lan pemandanganipun, anangingnanging ugi mirsani masa nalika astana dipunyasa, banjur risak awit saking bom atom [[sekuthu]], lajeng dipunyasa malih <ref name="istana2">[http://jepang.panduanwisata.com/2012/05/27/napak-tilas-aspek-sejarah-istana-hiroshima/], (id) Pura Hiroshima (dipun-akses tanggal 24 Dhésèmber 2012).</ref>.
 
== Konstruksi ==
352.737

besutan

Menu navigasi