Koi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Koi
Koi pla.jpg
The finished dish of a type of Koi made of raw fish accompanied by rice and vegetables.
JinisSalad
Panggonan asalMainland Southeast Asia
Tlatah utawa prajaSoutheast Asia
Olah-olahan nasional gegayutanLaos, Thailand
DigawéLao people
Buku masakan: Koi  Médhia: Koi

Koi ( Lao: ກ້ອຍ  ; Thai: ก้อย , pocapan ing basa Thai: [kɔ̂j] ) minangka salah sawijining olahan jinis "salad" sajian saka wong Lao manggen ing modern-dina Laos lan Isan, Thailand, dumadi saka mentahan meat denatured dening acidity, biasane saka jus jeruk . Varietas umum kalebu koi kung ( Thai: ก้อยกุ้ง ), kanthi udang minangka bahan utama, lan koi paa ( Lao: ກ້ອຍປາ ) / koi pla ( Thai: ก้อยปลา ), sing kalebu iwak mentah sing dicincang utawa dicincang kanthi apik ing salad dressing.