Michiel Huisman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Michiel Huisman
Michielhuisman2015.jpg
Huisman ing taun 2015 ing pambabaran Game of Thrones ing San Francisco
Lair (1981-07-18) 18 Juli 1981 (umur 38)
Amstelveen, Netherlands
PadununganNew Orleans, Louisiana, USA
BangsaDutch
PakaryanActor, musician, singer-songwriter
Taun aktif1995–present
BojoTara Elders (o. 2008)
Anak1

Michiel Huisman (Pocapan ing basa Walanda: [miˈɣil ˈɦœysmɑn]; lair 18 Juli 1981) ya iku paraga filem, pemusik, penyanyi, lan panganggit lagu saka Walanda. Dhèwèké main filem ing rong basa, Inggris lan Walanda sing sawenèh sandiwara tivi. Michiel Huisman dadi juru main gitar ing grup band Walanda, Fontane.

Latar wuri[besut | besut sumber]

Michiel Huisman lair ing Amstelveen, kutha cilik cedhak Amsterdam, Landa, tanggal 18 Juli 1981. Antarané taun 2010 tumeka taun 2013, dhèwèké dadi paraga ing serial tivi Amérikah Sarékat sesirah Treme. Awit taun 2014 tekan saiki, dhèwèké didhapuk main ing Game of Thrones kajaba uga nampani gawéan kanggo serial Nashville (2012–2014) lan Orphan Black (2014–2015). Michiel dadi paraga pambiyantu ing sawenèh filem gawéan Amérikah Sarékat ing antarané The Young Victoria (2009), World War Z (2013) lan Wild (2014). Sabanjuré, dhèwèké dipracaya maragakaké ing filem romantik fantasi sesirah The Age of Adaline (2015).

Huisman iku penyanyi lan juru main gitar ing grup band Fontane, bebarengan karo Roland van der Hoofd, Gilles Tuinder, Bas van Geldere, lan Donny Griffioen.[1] Band iki ngetokaké single "1+1=2" (2001), "Slapeloos" (2002), lan "Neem Me Mee" (2003).[2] Single kapisan band iki didadèkaké minangka soundtrack filem Costa! (2001) lan sing kaping pindho ing filem Full Moon Party (2002). Ing kono mana Huisman didhapuk minangka paraga baku. Band Fontane uga ngrekam lagu anggitané Willeke Alberti ing sesirah Telkens Weer kanggo soundtrack filem Love to Love (2003).[3] Sawisé loro anggotané mundur saka Fontane, Huisman milih main musik dhéwé.[3] Sabanjuré, dhèwèké ngetokaké rong single, Deel Van Mij (2005) lan Geef Je Over (2006), lan album kathi sesirah Luchtige Verhalen (2005) minangka penyanyi tunggal.[3][4] Ing taun 2003, Huisman main ing filem Phileine Says Sorry, banjur taun 2004 ing filem Floris. Dhèwèké nyengkuyung prodhuksi filem Black Book ing taun 2006.[5] Huisman maragakaké minangka Rudolf Nureyev ing filem sandiwara sing dibabar déning BBC kanthi sesirah Margot taun 2009. Ing taun iku uga, dhèwèké didhapuk dadi Ernest II, pangeran saka Saxe-Coburg lan Gotha ing filem The Young Victoria. Saliyané kuwi, dhèwèké uga didhapuk minangka Sonny, ing HBO kanthi sesirah Treme, sing dibabar taun 2010 tekan taun 2013.[6]

Pribadi[besut | besut sumber]

Huisman dhaup karo paraga wanita saka Walanda, Tara Elders[7] lan diparingi momongan putri sing lair ing taun 2007.[8] Pasangan iki manggon ing New Orleans, Louisiana, Amérikah Sarékat.[7]

Lagu-lagu[besut | besut sumber]

Single bareng Fontane
  • "1+1=2" (2001)[2]
  • "Slapeloos" (2002)[2]
  • "Neem Me Mee" (2003)[2]
Single
  • "Deel Van Mij" (2005)[4]
  • "Geef Je Over" (2006)[4]
Sala album
  • Luchtige Verhalen (2005)[9]

Filem[besut | besut sumber]

Taun Sesirah Minangka
1999 Suzy Q Palmer
2001 Costa! Bart
2001 Uitgesloten Coen
2002 Exit Renates vriend
2002 Full Moon Party Bobbie
2003 Phileine Says Sorry Max
2004 Floris Floris
2005 Johan Johan Dros
2006 Black Book Rob
2007 Funny Dewdrop Orpheus
2009 Unmade Beds X Ray Man
2009 The Young Victoria Ernest
2009 Winterland Francis Young
2009 Margot Rudolph Nureyev
2010 First Mission Wout
2013 The Sixth Gun Drake Sinclair
2013 World War Z Ellis
2013 The Woman in the Dress Tom
2014 Wild Jonathan
2015 The Invitation David
2015 The Age of Adaline Ellis Jones
2015 2:22 Dylan Branson

Sandiwara Tivi[besut | besut sumber]

Taun Judhul Minangka
1995 Voor hete vuren Episode: Prettige feestdagen
1998 Goede tijden, slechte tijden Rover
1998 Kees & Co Loopjongen
1999–2002 Spangen Pelle
2001 Dok 12 Frederik van Kemenade
2001 Costa! Bart
2005 Meiden van De Wit Boudewign Peuts
2006 Dalziel and Pascoe Back-packer
2006 Cithakan:Templat:'t Schaep met de 5 pooten Freddy
2007–2010 De co-assistent Hugo Biesterveld
2010 Bloedverwanten Martijn Zwager
2010–2013 Treme Sonny
2012–2014 Nashville Liam McGuinnis
2014–2015 Orphan Black Cal Morrison
2014–present Game of Thrones Daario Naharis

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. (ing basa Walanda) Fontane, Festivalinfo.nl.
  2. a b c d Fontane, Discogs.
  3. a b c (ing basa Walanda) "'Luchtige verhalen' van Michiel Huisman", Trouw, 2005.
  4. a b c (ing basa Walanda) Michiel Huisman, Who's Next Records.
  5. Byrnes, Paul (7 July 2007). "Film Reviews: Black Book". Sydney Morning Herald (Fairfax Publications). 
  6. Reilly, Dan (4 June 2010). "'Treme' Creator David Simon Crafts a Love Letter to New Orleans' Musical Culture". Spinner. AOL. Dijupuk 6 October 2011. 
  7. a b (ing basa Walanda) "Zo woont Michiel Huisman in de VS", De Telegraaf, 2015.
  8. Tara Elders – Game Of Thrones Actor Michiel Huisman’s Wife, Retrieved 23 April 2015.
  9. (ing basa Walanda) Michiel Huisman, Muziekencyclopedie.

Pranala njaba[besut | besut sumber]