The Age of Adaline

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
The Age of Adaline
The Age of Adaline film poster.png
Poster Filem
Disutradarani Lee Toland Krieger
Diprodhuseri Sidney Kimmel
Gary Lucchesi
Brett Ratner
Tom Rosenberg
Ditulis déning J. Mills Goodloe
Salvador Paskowitz
Dibintangi Blake Lively
Michiel Huisman
Kathy Baker
Amanda Crew
Harrison Ford
Ellen Burstyn
Anthony Ingruber
Dinaratori Hugh Ross
Dimusiki Rob Simonsen
Sinématografi David Lanzenberg
Dibesut déning Melissa Kent
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Lionsgate
Tanggal metu
  • April 24, 2015 (2015-04-24) (Amérika Sarékat)
Suwéné
112 menit[1]
Nagara Amérika Sarékat
Basa Basa Inggris
Rantaman $25 yuta[2]
Kalarisan $54.4 yuta[3]

The Age of Adaline inggih punika sesirah filem sandiwara romantis fantasi saking Amérika Sarékat ingkang didamel taun 2015. Filem punika dipunsutradarani Lee Toland Krieger, adhedasar skénario anggitanipun J. Mills Goodloe lan Salvador Paskowitz. Juru paraga ingkang main ing filem punika antawisipun Blake Lively, Michiel Huisman, Kathy Baker, Amanda Crew, Harrison Ford, lan Ellen Burstyn. The Age of Adaline dipunbabar kagem sagung para pamirsa tanggal 24 April 2015 ing Amérika Sarékat.

Latar wingking[besut | besut sumber]

Film The Age of Adaline nyariyosaken satunggalipun wanita kanthi asma Adaline Bowman (Blake Lively) ingkang lair tanggal 1 Januari 1908, nalika diwasa piyambakipun kagungan semah lan satunggal putri. Satunggaling wengi ing taun 1935, piyambakipun ngalami kacilakan ingkang pungkasanipun ngewahi sagung gesangipun. Mobil ingkang dipunasta punika dhawah wonten satunggalipun lepen, lan awit saking wekdal punika, Adaline Bowman tansah nem, utawi mboten naté sepuh malih.

Supados mboten adamel gegeripun sinten mawon, Adaline lajeng ndelikaké wadi punika kajawi dhumateng putrinipun. Piyambakipun nglampahi kathah kadadéan wiwit abad kaping rong puluh. Mataun-taun Adaline gesang piyambakan kanthi idhèntitas ingkang bèntèn, lan kadhang kala manggihi putrinipun ingkang saya tuwa. Sawijining dinten, Adalin Bowman pinanggih priya ingkang dipuntresnani lan tuwuh pangajeng supados saget mungkasi kahanan ingkang mboten sekeca punika. Nanging mendah kagetipun, nalika priya wau nepangaken dhumateng kaluwarginipun. Sang rama saking priya punika jebuli manten pacangipun Adalin nalika taksih nem.

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

  • Blake Lively minangka Adaline Bowman/Jenny[4]
  • Michiel Huisman minangka Ellis Jones[5]
  • Harrison Ford minangka William Jones[6]
  • Anthony Ingruber minangka William nem
  • Ellen Burstyn minangka Flemming Prescott[4]
  • Kathy Baker minangka Kathy Jones
  • Amanda Crew minangka Kikki Jones
  • Lynda Boyd minangka Regan
  • Anjali Jay minangka Cora
  • Richard Harmon minangka Tony
  • Mark Ghanimé minangka Caleb
  • Barclay Hope minangka Stanley Chesterfield
  • Chris William Martin minangka Dale Davenport
  • Lane Edwards minangka Dr. Larry Levyne
  • Peter J. Gray minangka Clarence James Prescott[7]

Prodhuksi[besut | besut sumber]

Ing tanggal 12 Mèi 2010, pawartos bab filem punika sampun didum lumantar sawenèh ariwarta lan kalawarta bilih badhé dipunwiwit, ingkang dipundamel déning Lakeshore Entertainment lan Sidney Kimmel Entertainment. J. Mills Goodloe, wondéné Salvador Paskowitz didhapuk badhé nganggit skénarionipun. Juru damel filem inggih punika Steve Golin, Alix Madigan, Tom Rosenberg, lan Gary Lucchesi.[8] Ing tanggal 20 Juli 2010 ugi dilaporaké, Andy Tennant manawi didhapuk minangka sutradhara. Lan ing tanggal 31 Oktober 2010, Summit Entertainment numbas hak kagem ngedum filem punika, awit saking pamundhutan gambar kawiwitan ing sasi Maret 2011.[4][9][10][11]

Filem The Age of Adaline dipundamel wiwit tanggal 10 Maret 2014 ing Vancouver, kalajengaken tanggal 5 Mèi. Lan ing tanggal 1 Maret 2014, pamundhutan gambar ing Hotel Vancouver.[12]

Tanggal 15 Agustus 2014, Lionsgate mratélakaken bilih filem punika badhé dipunbabar kagem sagung pamirsa sadonya, tanggal 23 Januari 2015, nanging lajeng tanggal punika dipunewahi dados 24 April 2015.[13]

Musik[besut | besut sumber]

Rob Simonsen dipunpracaya dados pranata musik kagem filem punika, wonéné Lana Del Rey nyengkuyung kanthi ngripta lagu sesirah Life Is Beautiful minangka pangiring filem. Lan sagung lelagon ing filem punika diringkes awujud album, kanthi sesirahl Honeymoon.[14][15]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "THE AGE OF ADALINE (12A)". British Board of Film Classification. April 24, 2015. Dijupuk April 24, 2015. 
  2. ^ "Michiel Huisman". imdb.com. 
  3. ^ "The Age of Adaline (2015)". Box Office Mojo. Amazon.com. Dijupuk July 6, 2015. 
  4. ^ a b c Fleming Jr, Mike (16 October 2013). "Blake Lively, Ellen Burstyn Set To Star In ‘The Age Of Adaline’". deadline.com. Dijupuk 12 February 2014. 
  5. ^ "Michiel Huisman To Co-Star Opposite Blake Lively In ‘Age Of Adaline’". deadline.com. 11 February 2014. Dijupuk 12 February 2014. 
  6. ^ "Harrison Ford Joins 'Age of Adaline'". The Hollywood Reporter. 2014-01-15. Dijupuk 2014-11-04. 
  7. ^ Peter, Gray. "SHOOT: THE AGE OF ADALINE With Adaline’s Husband (Peter J. Gray)". yvrshoots.com. YVRshoots. Dijupuk 2 July 2014. 
  8. ^ Kit, Borys (12 May 2010). "Katherine Heigl to star in 'Age of Adaline'". hollywoodreporter.com. Dijupuk 12 February 2014. 
  9. ^ DiOrio, Carl (31 October 2010). "Summit Nabs Rights to Katherine Heigl Film 'Adaline'". hollywoodreporter.com. Dijupuk 12 February 2014. 
  10. ^ Anderton, Ethan (22 February 2011). "Gabriele Muccino in Talks to Direct Supernatural Romance 'Adaline'". firstshowing.net. Dijupuk 12 February 2014. 
  11. ^ Kit, Borys (14 May 2012). "'Elegy' Director Boards Fantasy Romance 'Age of Adaline'". hollywoodreporter.com. Dijupuk 12 February 2014. 
  12. ^ "‘Age of Adaline’, starring Blake Lively, begins filming in Vancouver". onlocationvacations.com. 11 March 2014. Dijupuk 12 March 2014. 
  13. ^ Lang, Brent (September 24, 2014). "Johnny Depp Comedy ‘Mortdecai’ Shifts to January 2015 Release Date". variety.com. Dijupuk September 25, 2014. 
  14. ^ http://www.refinery29.com/2015/04/86105/lana-del-rey-life-is-beautiful-age-of-adaline
  15. ^ http://www.josepvinaixa.com/blog/lana-del-rey-album-honeymoon/

Pranala njawi[besut | besut sumber]