Menyang kontèn

Lana Del Rey

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Lana Del Rey
Lana Del Rey wektu teka ing Echo Awards taun 2013.
Pratélan latar wuri
Jeneng lairElizabeth Woolridge Grant
ParabanLana Rey Del Mar, Lizzy Grant, Lana Del Ray, May Jailer, Sparkle Jump Rope Queen
Lair (1985-06-21) Juni 21, 1985 (umur 38)
New York City, New York, AS
SakaLake Placid, New York, AS
GénrePop, trip hop, pop indie
PakaryanPenyanyi-penulis lagu, musisi, model
PirantiVokal, gitar
Mangsa akarya2005–sekarang
LabèlInterscope, Polydor, Stranger
Sana jaringanlanadelrey.com

Elizabeth Woolridge Grant (lair ing New York City, New York, Amérika Sarékat, 21 Juni 1985; umur 38 taun),[1] luwih ditepung Lana Del Rey, ya iku salah sijiné penyanyi lan penulis lagu saka Amérika Sarékat. Del Rey wiwit nyerat lagu wektu dhèwèké umur 18 taun[2] lan nandatangani kontrak rekaman kapisané wektu umur 22 taun karo 5 Point Records ing taun 2007,[3] mbabarné album digital kapisané sing nduwé tajuk Lana Del Rey a.k.a. Lizzy Grant ing wulan Januari 2010.[3][4] Del Rey nèken kontrak karo label Interscope Records, Polydor, lan Stranger ing wulan Juli 2011.[3]

Albumé[besut | besut sumber]

Album studio
  • Sirens (2006)
  • Lana Del Ray a.k.a. Lizzy Grant (2010)
  • Born to Die (2012)
  • Ultraviolence (2014)
  • Honeymoon (2015)
  • Lust for Life (2017)
  • Norman Fucking Rockwell! (2019)
  • Violet Bent Backwards Over the Grass (2020)
  • Chemtrails over the Country Club (2021)
  • Blue Banisters (2021)
  • Did You Know That There's a Tunnel Under Ocean Blvd (2023)
Album mini
  • Kill Kill (2008)
  • Lana Del Rey (2012)
  • Paradise (2012)
  • Tropico (2013)

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Born on 21 June Many happy returns to those born on 21 June - Lana Del Rey, Prince William, Juliette Lewis, Michel François Platini, Jean-Paul Sartre". vogue.it. Diarsip saka sing asli ing 6 October 2014. Dibukak ing 9 September 2016. Lana Del Rey (New York, 21 June 1986) - Singer-songwriter.; Suzy Byrne. "5 Things To Know About Lana Del Rey (Other Than She Was The Controversial Musical Guest On Last Weekend's SNL)". Glamour Magazine. Diarsip saka sing asli ing December 21, 2013. Dibukak ing September 9, 2016. 3. She's a Gemini. She was born June 21, 1985; "Lana Del Rey". Glamour Magazine. Diarsip saka sing asli ing 2013-06-20. Dibukak ing 2016-09-09.; "Lana Del Rey Biography". Allmusic.; "Lana Del Rey". Gale Biography in Context. Detroit: Gale, 2012. Biography In Context. Web. July 15, 2013.; "Lana Del Rey". Contemporary Musicians. Vol. 76. Detroit: Gale, 2013. Biography In Context. Web. July 15, 2013.; BIBBY SOWRAY (February 10, 2012). "WHO'S WHO Lana Del Rey". Vogue Magazine.; "LANA DEL REY". fashiontv.com. Diarsip saka sing asli ing April 1, 2014. Dibukak ing September 9, 2016. PROFILE Birth date: June 21, 1985 Country: United States
  2. Savage, Mark (January 27, 2012). "lana-del-rey-BBC-profile-piece-interview-cut-offs, BBC-profile-piece-interview". Dibukak ing August 3, 2012.
  3. a b c "lana-del-rey-5-points-records-interview". January 30, 2012. Diarsip saka sing asli ing April 10, 2014. Dibukak ing August 3, 2012.
  4. "billboard_cover_story-interview". January 14, 2012. Diarsip saka sing asli ing September 28, 2013. Dibukak ing August 3, 2012.

Pranala njaba[besut | besut sumber]