Harrison Ford

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Harrison Ford
Harrison Ford by Gage Skidmore.jpg
Lair (1942-07-13) 13 Juli 1942 (umur 75)
Chicago, Illinois, AS
Pakaryan Aktor, prodhuser
Bojo Mary Marquardt
(o. 1964; peg. 1979)
Melissa Mathison
(o. 1983; peg. 2004)
Calista Flockhart
(o. 2010)
Anak 5
Wong tuwa(s) Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Modul:TableTools' not found.
Dulur Terence Ford

Harrison Ford (lair 13 Juli 1942) iku aktor lan prodhuser filem Amérika. Dhèwèké dadi kondhang amarga mbintangi trilogi opera antariksa épik Star Wars sing asli minangka Han Sala lan dadi karakter baku ing filem sèri Indiana Jones. Ford uga misuwur amarga dadi Rick Deckard ing filem fiksi ngèlmiah distopia néo-noir Blade Runner (1982), dadi John Book ing filem triler Witness (1985), sing lumantar iku dhèwèké dinominasi dadi Academy Award for Best Actor, lan dadi Jack Ryan ing filem laga Patriot Games (1992) lan Clear and Present Danger (1994). Durung suwé iki, Ford bali mbintangi Star Wars: The Force Awakens (2015) dadi Han Sala lan nedya bali mbintangi Blade Runner 2049 (2017) dadi Deckard.

Kariré wis nyandhak enem dasawarsa suwéné kalebu mbintangi sawenèh filem gedhé Hollywood, kaya ta filem perang épik Apocalypse Now (1979), drama ukum Presumed Innocent (1990), filem laga The Fugitive (1993), triler laga pulitis Air Force One (1997) lan triler psikologis What Lies Beneath (2000). Filem-filemé cacah enem wis lumebu National Film Registry: American Graffiti (1973), The Conversation (1974), Star Wars (1977), The Empire Strikes Back (1980), Raiders of the Lost Ark (1981) lan Blade Runner.

Rikala 1997, Ford rangking siji ing pratélan "The Top 100 Movie Stars of All Time" (cara Jawa: 100 Bintang Filem Top Sadawaning Jaman) babarané Empire.[butuh sitiran] Nalika 2016, bruto filemé Ford sing laris sajeroning AS dhéwé gunggungé punjul US$4,7 milyar;, déné yèn sadonya brutoné punjul $6 milyar;Ford dadi bintang box-office dhomèstik AS kanthi bruto paling dhuwur.[1][2] Ford omah-omah karo aktris Calista Flockhart, sing kondhang dadi paraga baku ing sèri drama-kumedhi Ally McBeal.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Robinson, Will (January 8, 2016). "Harrison Ford is now the highest-grossing actor in U.S. box office history". Entertainment Weekly. Dijupuk January 10, 2016. 
  2. ^ "Box Office Mojo - People Index". www.boxofficemojo.com. Dijupuk 2016-11-16. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wawancara