Game of Thrones

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambar:Game of Thrones title card.jpg
Gambar pambuka TV séri Game of Thrones

Game of Thrones iku TV séri drama fantasi sing asalé saka Amérika diciptakaké déning David Benioff lan D. B. Weiss. TV séri iki diadaptasi saka novèl séri A Song of Ice and Fire déning George R. R. Martin, judhul buku pertamané ya iku A Game of Thrones. Game of Thrones iki difilemké ing Titatnic Studios ing Belfast, Irlandia lor,  lan uga ing Croatia, Iceland, Malta, Morocco, Spain, Scotland, lan ing United States. Séri iki main pertama ing HBO, ing the United States wulan April 17, 2011, lan mangsa ke-6 main ing wulan Juni, 26, 2016. Mangsa ke-7 Game of Thrones dijadwalké main ing tengahan taun 2017 kanthi gunggung pitung épisodhe.[1]

Séri iki mapan ing buwana fiksi Westeros lan Essos. Pertama, Game of Thrones nyeritakaké konflik-konflik ing dinasthi-dinasthi kanggo menangaké Iron Throne marang Seven Kingdoms, kulawarga-kaluawarga linuhung padha perang kanggo menangaké Iron Throne iku; banjur sing kapindho, séri iki uga nyeritakaké trah pamungkas saka salah sijining kulawarga linuhung sing dibuwang kanggo ngrebut tahta utawa Iron Throne; sing ketelu, nyeritakaké ancaman ing mangsa salju sing mbebayani lan makluk sing legendaris lan medén-medéni wong-wong ing the North (sisih lor).

Mangsa Disusun Panjupukan Gambar Siyaran Kapisan Siyaran Pamungkas Buku sing diadaptasi
Mangsa ke-1 2 Maret 2010[2] Tengahan taun 2010 17 April 2011 19 Juni 2011 A Game of Thrones
Mangsa ke-2 19 April 2011[3] Tengahan taun 2011 1 April 2012 3 Juni 2012 A Clash of Kings lan babak-babak kapisan Buku A Storm of Swords[4]
Mangsa ke-3 10 April 2012[5] Tengahan taun 2012 31 Maret 2013 9 Juni 2013 Bab kapisan saka bab sepertelu kapindho Buku A Storm of Swords[6][7]
Mangsa ke-4 2 April 2013[8] Tengahan taun 2013 6 April 2014 15 Juni 2014 Bab-bab pamungkas sepertelu Buku A Storm of Swords lan sethithik èlemèn-èlemèn saka Buku A Feast for Crows lan Buku A Dance with Dragons[9]
Mangsa ke-5 8 April 2014[10] Tengahan taun 2014 12 April 2015 14 Juni 2015 A Feast for Crows, A Dance with Dragons lan bab-bab asli,[11] ditambahi bab-bab pamungkas saka Buku A Storm of Swords[12] lan èlemèn-èlemèn saka Buku The Winds of Winter[13][14]
Mangsa ke-6 8 April 2014[10] Tengahan taun 2015 24 April 2016 26 Juni 2016 Bab-bab asli lan ringkesan Buku The Winds of Winter,[15][16] ditambah èlemèn-èlemèn saka Buku A Feast for Crows and A Dance with Dragons[17]
Mangsa ke-7 21 April 2016[18] Tengahan taun 2016[19] Tengahan taun 2017[1] Tengahan taun 2017[1] Bab-bab asli lan ringkesan Buku The Winds of Winter and A Dream of Spring[16]

Réferénsi[besut | besut sumber]

  1. a b c Hibberd, James (July 18, 2016). "Game of Thrones: HBO announces summer return, 7 episodes". Entertainment Weekly. Dijupuk July 18, 2016. 
  2. Ryan, Maureen (March 2, 2010). "HBO picks up 'Game of Thrones'; first picture, cast list". Chicago Tribune. Dijupuk May 15, 2012. 
  3. Hibberd, James (April 19, 2011). "HBO renews 'Game of Thrones' for second season!". Entertainment Weekly. Dijupuk July 19, 2015. 
  4. Anders, Charlie Jane (June 5, 2012). "10 Best Changes Game of Thrones Made to A Clash of Kings". Gizmodo. Dijupuk January 3, 2016. 
  5. O'Connell, Michael (April 10, 2012). "'Game of Thrones' Renewed for Season 3". The Hollywood Reporter. Dijupuk July 19, 2015. 
  6. Hibberd, James (March 30, 2012). "'Game of Thrones' showrunners on season 2, splitting Book 3 and their hope for a 70-hour epic". Entertainment Weekly. k. 3. Dijupuk April 10, 2012. 
  7. Schwartz, Terri (May 12, 2014). "'Game of Thrones' Season 4: Writer Bryan Cogman breaks down Tyrion's trial, book deviations and that White Walker scene". Zap2it. Dijupuk May 17, 2015. 
  8. Hibberd, James (April 2, 2013). "'Game of Thrones' renewed for season 4". Entertainment Weekly. Dijupuk April 2, 2013. 
  9. Vineyard, Jennifer (June 11, 2013). "What Will Happen in Season 4 of Game of Thrones?". Vulture. Dijupuk February 7, 2014. 
  10. a b Goldman, Eric (April 8, 2014). "Game of Thrones Renewed for Season 5 and Season 6". IGN. Dijupuk April 8, 2014. 
  11. "Game of Thrones Season 5: Inside the Episode #9 (HBO)". HBO. June 7, 2015. Dijupuk June 9, 2015. 
  12. Hibberd, James (June 18, 2014). "'Game of Thrones' showrunners talk season 5: 'There will be Dorne'". Entertainment Weekly. Dijupuk June 18, 2014. 
  13. Kain, Erik (April 12, 2015). "Why Season 5 Of 'Game Of Thrones' Is The Most Important Yet For HBO". Forbes. Dijupuk April 13, 2015. 
  14. "Game of Thrones Episodes: EP510: Mother’s Mercy". Westeros.org. Dijupuk June 18, 2015. 
  15. Noble, Matt (August 18, 2015). "'Game of Thrones' director Jeremy Podeswa dishes Jon Snow death, teases season six (Exclusive Video)". GoldDerby. Dijupuk August 21, 2015. 
  16. a b Hibberd, James (May 24, 2016). "George R.R. Martin revealed 3 huge shocks to Game of Thrones producers". Entertainment Weekly. Dijupuk May 24, 2016. 
  17. Vineyard, Jennifer (May 5, 2016). "Why It’s a Misconception That Game of Thrones Has Gone ‘Off-Book’". Vulture. Dijupuk May 24, 2016. 
  18. Andreeva, Nellie (April 21, 2016). "‘Game Of Thrones’ Picked Up For Season 7, ‘Veep’ & ‘Silicon Valley’ Also Renewed By HBO". Deadline. Dijupuk April 21, 2016. 
  19. Birnbaum, Debra (April 14, 2016). "‘Game of Thrones’ Creators Mull Shorter Final Seasons (EXCLUSIVE)". Variety. Dijupuk April 28, 2016.