Olahan Singapura

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Masakan Singapura)

Masakan Singapura ya iku indikasi saka manéka ètnis budaya Singapura kang asalé saka Malaysia, minangka produk saka pirang=pirang abad amarga interaksi budaya menyang lokasi strategis Singapura. Panganan didayani déning Melayu asli,[1] masakan Cina kang dominan, Indonésia, India, Peranakan, lan tradisi Barat (mliginé Inggris lan sapérangan saka Portugis kang didayani déning Eurasia, kang dikenal minangka Kristang) wiwit diadegake Singapura déning Inggris ing abad 19. Prabawa saka daerah liya kaya ta Sri Lanka, Thailand, Filipina, lan Timur Tengah kang uga ana sajeroning budaya panganan lokal. Ing warung jajanan Singapura, tuladhané, koki kanthi latar buri Tionghoa didayani déning budaya India manawa eksperimen nganggo bumbu lan bahan-bahan kaya ta asem, kunir, lan lenga Samin, déné koki India manawa nyuguhake suguhan mi goreng.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]