Masakan Singapura

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Masakan Singapura ya iku indikasi saka maneka etnis budaya Singapura kang asale saka Malaysia, minangka produk saka pirang=pirang abad amarga interaksi budaya menyang lokasi strategis Singapura. Panganan didayani déning Melayu asli,[1] masakan Cina kang dominan, Indonésia, India, Peranakan, lan tradisi Barat (utamane Inggris lan saperangan saka Portugis kang didayani déning Eurasia, kang dikenal minangka Kristang) wiwit diadegake Singapura déning Inggris ing abad 19. Pengaruh saka daerah liya kayata Sri Lanka, Thailand, Filipina, lan Timur Tengah kang uga ana sajroning budaya panganan lokal. Ing warung jajanan Singapura, tuladhane, koki kanthi latar buri Tionghoa didayani déning budaya India manawa eksperimen nganggo bumbu lan bahan-bahan kayata asem, kunir, lan minyak Samin, dene koki India manawa nyuguhake suguhan mi goreng.

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Referensi[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]