Olahan Singapura

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Masakan Singapura)

Masakan Singapura ya iku indikasi saka maneka etnis budaya Singapura kang asale saka Malaysia, minangka produk saka pirang=pirang abad amarga interaksi budaya menyang lokasi strategis Singapura. Panganan didayani déning Melayu asli,[1] masakan Cina kang dominan, Indonésia, India, Peranakan, lan tradisi Barat (utamane Inggris lan saperangan saka Portugis kang didayani déning Eurasia, kang dikenal minangka Kristang) wiwit diadegake Singapura déning Inggris ing abad 19. Prabawa saka daerah liya kayata Sri Lanka, Thailand, Filipina, lan Timur Tengah kang uga ana sajroning budaya panganan lokal. Ing warung jajanan Singapura, tuladhane, koki kanthi latar buri Tionghoa didayani déning budaya India manawa eksperimen nganggo bumbu lan bahan-bahan kayata asem, kunir, lan minyak Samin, dene koki India manawa nyuguhake suguhan mi goreng.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Olahan_Singapura&oldid=1081681"