Olahan Pranakan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Masakan Peranakan)

Masakan Peranakan utawa Masakan Nonya ngaabungake prabawa Cina, Melayu lan liyane dadi perpaduan kang unik.

Peranakan ya iku keturunan migran asal Cina wiwitan kang netep ing Penang, Malaka, Indonésia lan Singapura, banjur kawin karo wong Melayu lokal. Sajroning basa melayu kuno tembung nonya (uga dieja nyonya), sawijining istilah pakurmatan lan sih-kinasihe tumrap wong wadon saka status sosial kang punjul (saperangan saka Madame lan saperangan saka bibi), wis dadi kanggi ngrujuk masakan saka Perakanan.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Olahan_Pranakan&oldid=1081641"