Masakan Peranakan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Masakan Peranakan utawa Masakan Nonya ngaabungake pengaruh Cina, Melayu lan liyane dadi perpaduan kang unik.

Peranakan ya iku keturunan migran asal Cina wiwitan kang netep ing Penang, Malaka, Indonésia lan Singapura, banjur kawin karo wong Melayu lokal. Sajroning basa melayu kuno tembung nonya (uga dieja nyonya), sawijining istilah pakurmatan lan sih-kinasihe tumrap wong wadon saka status sosial kang punjul (saperangan saka Madame lan saperangan saka bibi), wis dadi kanggi ngrujuk masakan saka Perakanan.