Kopi tiam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kopitiam ing Singapura

Kopitiam utawi kopi tiam inggih punika warung kopi lan sarapan tradhisional ing Malaysia lan Singapura. Ing Indonesia, kopitiam wonten ing kitha Batam lan Medan. Tembung kopitiam asaling saking gabungan tembung kopi (basa Melayu) lan tembung tiam (店) ingkang artosipun warung dalam basa Hokkien. Sanesipun kopi, teh, utawi Milo, panganan ingkang dipunsamektakaken inggih punika mawarni-warni panganan ingkang prasaja, kados tigan godhog, roti bakar kanthi selai srikaya

Tembung kopitiam boten kangge mbingungaken kanthi Kopitiam minangka nami jaringan pujasera ing Singapura.[1]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Ebrahim, Naleeza; Yaw Yan Yee (2006). Not Just a Good Food Guide Singapore. Marshall Cavendish. ISBN 9-8123-2922-6.  Cite uses deprecated parameter |coauthors= (help)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kopi_tiam&oldid=996616"