Emprit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Manuk emprit)
Emprit
Zebra finch arp.jpg
Pipit zebra, Taeniopygia guttata
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Passeriformes
Subordho: Passeri
Famili: Estrildidae
Bonaparte, 1850
Marga

Lihat pada teks.

Emprit ya iku manuk kang ukurané cilik lan pangané wiji-wijian kang ana ing wewengkon tropis Donya Lawas lan Australasia.[1] Emprit kalebu famili Estrildidae, nanging ana uga kang nganggep manuk iki kalebu anak famili Estrildinae, pérangani famili Passeridae.[2] Sadurungé kalompok manuk iki diklompokaké ing suku manyar-manyaran kang arané Ploceidae.[2] Emprit lumrahé urip nggrombol yèn luru pangan.[2] Emprit ndarbèni ukuran awak kang cilik.[2] Ukuran iki kaya ta ing Nesocharis shelleyi dawané kurang luwih 8,3 cm utawa 3,3 inci.[2] Emprit ora adhaptasi karo hawa kang adhem saéngga merlokaké habitat ing wewengkon tropika.[2] Ananging ing Australia kidul ana manuk emprit kang bisa urip ing hawa kang adhem.[2] Emprit ngendhog antarané 4-10 endhog kang disimpen ing susuhé.[2] Susuh manuk emprit bentuké bunder kaya bal lan ana bolongan ing tengahé.[2] Susoh manuk emprit digawé saka suket lan tanduran kang wis garing.[2]

Pratélan marga[besut | besut sumber]

Marga utawa génus manuk emprit akèh cacahé.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b scribd.com(diaksès 12 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j [Christidis L, Boles, 2008, WESystematics and Taxonomy of Australian Birds,Canberra:CSIRO Publishing, isbn=9780643065116, halaman=177]