Glathik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Glathik
Glathik jawa
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Aves
Ordo: Passeriformes
Kulawarga: Estrildidae
Marga: Padda
Species

Lihat teks

Glathik utawa gelatik ya iku manuk oceh-ocehan salah siji genus jinis manuk emprit, kang ing antarane kalebu spesies glathik jawa (P. oryzivora) lan glathik timor (P. fuscata) kang nduweni rupa saemper, nanging glathik timor nduweni ukuran luwih cilik.

Manuk iki urip nggrombol, nyenengi papan kang tenggar lan akeh suket, pangane wewijen (serealia) utamane pari.

Manuk iki nduweni ciri pipi kang werna putih, endhase ireng, cucuke werna abang lan kandel.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Glathik&oldid=984638"