Glathik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Glathik
Buberel Lonchura oryzivora 3.jpg
Glathik jawa
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Passeriformes
Famili: Estrildidae
Génus: Padda
Species

Lihat teks

Glathik utawa gelatik ya iku manuk oceh-ocehan salah siji genus jinis manuk emprit, kang ing antarane kalebu spesies glathik jawa (P. oryzivora) lan glathik timor (P. fuscata) kang nduweni rupa saemper, nanging glathik timor nduweni ukuran luwih cilik.

Manuk iki urip nggrombol, nyenengi papan kang tenggar lan akèh suket, pangane wewijen (serealia) utamane pari.

Manuk iki nduweni ciri pipi kang werna putih, endhase ireng, cucuke werna abang lan kandel.