Glathik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Glathik
Buberel Lonchura oryzivora 3.jpg
Glathik jawa
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Passeriformes
Famili: Estrildidae
Génus: Padda
Species

Lihat teks

Glathik utawa gelatik ya iku manuk oceh-ocehan salah siji génus jinis manuk emprit, kang ing antarané kalebu spésies glathik jawa (P. oryzivora) lan glathik timor (P. fuscata) kang duwé rupa saemper, nanging glathik timor duwé ukuran luwih cilik.

Manuk iki urip nggrombol, nyenengi papan kang tenggar lan akèh suket, pangane wewijen (serealia) mliginé pari.

Manuk iki duwé ciri pipi kang warna putih, endhase ireng, cucuke warna abang lan kandel.