Menyang kontèn

Mandiraja, Banjarnegara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Mandiraja
ꦏꦼꦕꦩꦠ꧀ꦤ ꦩꦤ꧀ꦢꦫꦗ
Kacamatan
Kecamatan Mandiraja
Trankripsi basa Indonésia
 • ResmiMandiraja
Bukit watu sodong ing desa glempang
Bukit watu sodong ing desa glempang
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 526: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Indonesia Banjarnegara Regency" does not exist.
Koordhinat: 7°28′20″S 109°30′48″E / 7.47222°S 109.51333°E / -7.47222; 109.51333Koordhinat: 7°28′20″S 109°30′48″E / 7.47222°S 109.51333°E / -7.47222; 109.51333
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Tengah
KabupatènBanjarnegara
Pamaréntahan
 • CamatDrs H.Paryono.M.M.
Laladan
 • Gunggung52,61 km2 (2,031 sq mi)
Cacah warga (2010)
 • Gunggung63,679 jiwa (2.010)
65,397 jiwa (2.018)
 • Pepadhet1,210/km2 (3,100/sq mi)
Khode pos53473
Kodhe laladan
administrasi
33.04.03

Mandiraja (Aksara Jawa: ꦩꦤ꧀ꦢꦫꦗ) iku kacamatan ing Kabupatèn Banjarnegara. Propinsi Jawa Tengah, Indonesia.[1] Pusat papréntahan Kecamatan ana Ing Desa Mandirajakulon.

Géografi

[besut | besut sumber]

-

Démografi

[besut | besut sumber]

Cacah jiwaning Kécamatan Mandiraja ing pungkasan 2018 Ana 65.397 jiwa utawa mundhak sawatara 3,45% tinimbang taun 2010 kang ngancik 63.679 jiwa. Laju pertumbuhan kang ndunungi rata-rata 0,22% saben taun.[2]

Tapel Wates

[besut | besut sumber]
  • Lor: Kecamatan Rakit lan Kabupaten Purbalingga
  • Kulon: Kecamatan Purwareja Klampok
  • Kidul: Kecamatan Sempor,Kabupaten Kebumen
  • Wetan: Kecamatan Purwanegara

Papréntahan

[besut | besut sumber]

Kecamatan Mandiraja dumados saking 16 desa 387 RT / 73 RW lan 52 dusun. desa-desa ing Kecamatan Mandiraja inggih punika:[3]

Cathetan Suku

[besut | besut sumber]
  1. "Kode dan Data Wilayah Administrasi Pemerintahan (Permendagri No.56-2015)". www.kemendagri.go.id . Diarsip saka sing asli ing 2017-04-29. Dibukak ing 2017-10-31.
  2. Badan Pusat Statistik (BPS) Republik Indonesia bps.go.id Diakses tanggal 18 Maret 2020.
  3. Situs Resmi Kabupaten Banjarnegara Archived 2013-10-23 at the Wayback Machine. banjarnegarakab.go.id Diakses tanggal 18 Maret 2020.