Lembaga nonstruktural

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cithakan:Politics of Indonésia

logo burung Garuda

Lembaga nonstruktural (utawi ingkang asring dipuncekak LNS) inggih punika lembaga nagara ing Indonésia ingkang dipunbentuk kanggé nindakaken fungsi sektoral saking lembaga pamaréntahan ingkang sampun wonten.[1] LNS gadhah tugas kanggé paring pertimbangan dhateng présidhèn utawi mantri, utawi kanggé koordinasi utawi lampahing kegiyatan tartamtu utawi mbiyantu tugas tartamtu saking satunggaling kamentrian. LNS asipat nonstruktural, tegesipun inggih punika boten kalebet wonten ing struktur organisasi kamenrian utawi lembaga pamaréntah nonkementerian. Kepala LNS padatanipun dipuntemtokaken déning Présidhèn, nanging LNS botens saged dipunpandhegani ugi déning mantri, utawi wakil présidhèn, utawi présidhèn piyambak. Déné nomenklatur ingkang dipun-ginakaken ing antawisipun inggih punika "dewan", "badan", "lembaga", "tim", lan sanès-sanèsipun.

Pratélan lembaga nonstruktural[besut | besut sumber]

Ing ngandhap punika inggih pratélan LNS ing Indonésia. Pratélan punika panci dèrèng saged nglebetaken sadaya LNS ingkang wonten ing Indonésia, amargi dèrèng wonten tegesipun kanthi formal ngengingi LNS ingkang saged dipundadosaken pedoman kanggé maringi teges satunggaling lembaga dados LNS punapa sanès. Ing tengahing taun 2009, LAN ngidentifikasi cacahipun LNS wonten ing Indonésia wonten 92 lembaga.[2]

Lembaga independen[besut | besut sumber]

Lembaga independen ugi asring dipunlebetaken dados LNS. Lembaga-lembaga punika dipunbentuk déning pamaréntah pusat, nanging anggènipun makarya kanthi independen. Ing ngandhap punika inggih pratélan sapérangan tuladha lembaga independen:

Bekas lembaga nonstruktural[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]