Leila S. Chudori

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Leila S. Chudori
Leila S. Chudori
PakaryaSastrawan, Penulis, Redaktur
BangsaIndonesia
Bebungah utamaPenghargaan Sastra Badan Basa Indonesia
AnakRain Chudori-Soerjoatmodjo

Leila S. Chudori ingkang miyos ing Jakarta tanggal 12 Dhésèmber 1962 inggih kalebet salah satunggaling satrawan Indonesia ingkang sampun kathah ngasilaken karya wujud carita pendek, novèl, saha skenario drama televisi.[1]

Biografi[besut | besut sumber]

Leila kepilih makili Indonésia pikantuk beasiswa pendhidhikan ing "Lester B. Pearson College of the Pacific (United World Colleges)" ing Victoria, Kanada. Lajeng lulus sarjana Political Science dan Comparative Development Stuwonten inges saking Universitas Trent, Kanada.[2] Wiwit taun 1989 ngantos sapunika piyambakipun makarya dados wartawan ing majalah berita majalah Tempo.[3] Ing warsa – warsa énggal dados wartawan, piyambakipun sampun wonten ingpuntugasaken kanggé ngliput masalah internasional mliginipun ing Filipina saha kasil mawancarai Présidhèn Cory Aquino ing taun 1989, 1991 wonten ing Pura Malacanang; Fang Lizhi seorang ahli Fisika saha salah satungaling pandhega saking obahan Tiannamen, Cina, WWC wonten ing Cambrige University ing taun 1992, Présidhèn Fidel Ramos wonten ing Manila ing taun 1992, Mahamantri Malaysia Mahathir Mohamad wonten ing Jakarta, ing taun 1992, Pemimpin PLO Yasser Arafat ing taun 1992 saha 2002 wonten ing Jakarta, Nelson Mandela ing taun 1992 wonten ing Jakarta, saha Pemimpin Mozambique Robert Mugabe ing taun 2003, wonten ing Jakarta. Sapunika Leila dados redktur senior majalah Tempo, saha gadhah tanggel jawab ing rubrik Basa saha taksih aktip nyerat resensi filem ing majalah wau.[4]

Asiling Karya[besut | besut sumber]

Karya – karyanipun Leila nalika yuswanipun 12 taun ingkang kapacak wonten ing majalah Si Kuncung, Kawanku, saha Hai. Nalika yuswanipun taksih alit sampun ngasilaken buku kempalan carkak kanthi irah –irahan “Sebuah Kejutan”, “Empat Pemuda Kecil”, saha “Seputih Hati Andra”. Nalika sampun diwasa, cariyosipun sampun naté kapacak wonten ing majalah Zaman, majalah sastra Horison, Matra, jurnal sastra Solidarity (Filipina), Menagerie (Indonesia), dan Tenggara (Malaysia).[5] Buku kempalan cerpenipun kanthi irah-irahan Malam Terakhir sampun dipunterjemahaken wonten ing basa Jerman kanthi irah-irahan Die Letzte Nacht (Horlemman Verlag).[6]

Buku[besut | besut sumber]

  • Kelopak-kelopak yang Berguguran (1984)
  • Malam Terakhir:Kumpulan Cerpen' (1989)
  • Menagerie 2 (Editor) (1993)
  • Basa!Kumpulan Tulisan di Majalah Tempo olèh Amarzan Loebis, Goenawan Mohamad, Leila S. Chudori (Editor), Bambang Bujono (Editor)(2008)
  • 9 dari Nadira (2009)

Skenario[besut | besut sumber]

  • Dunia Tanpa Koma (2006)
  • Drupadi (2009)

Penghargaan[besut | besut sumber]

  • Penulis Skenario Drama Televisi Terpuji (2006; Dunia Tanpa Koma)
  • Penghargaan Sastra Badan Basa Indonesia (2011; 9 Dari Nadira)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Horison Sastra Indonesia 2: Kitab Cerita Pendek, Majalah Sastra Horison & Kaki Langit bekerja sama dengan The Ford Foundationm Edisi 2001, kaca 603, ISBN 979-96342-4-5
  2. 9 dari Nawonten ingra, Leila S. Chudori, Jakarta KPG (Kepustakaan Populer Gramewonten inga) 2009, ISBN 978-979-91-0209-6, kaca 269-270
  3. Profil Leila S. Chudori - Taman Ismail Marzuki Leila S. Chudori (dipunundhuh tanggal 21 Januari 2013)
  4. http://www.tempo.co
  5. Leksikon Susastra Indonesia/Korrie Layun Rampan, Jakarta Balai Pustaka, 2000, kaca. 260, ISBN 979-666-358-9
  6. http://www.winternachten.nl