Robert Mugabe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Robert Mugabe
Robert Mugabe May 2015 (cropped).jpg
Presiden Zimbabwe 2
Lungguh
31 Desember 1987 – 22 November 2017
Wakil Présidhèn >Joshua Nkomo (1987-1999)
Simon Muzenda (1987-2003)
Joseph Msika (1999-2004)
Joyce Mujuru (2004-2014)
Emmerson Mnangagwa (2014-2017)
Kadhisiki Canaan Banana
Kagantèni Emmerson Mnangagwa
Mahamantri Zimbabwe
Lungguh
18 April 1980 – 31 Desember 1987
Présidhèn Canaan Banana
Kadhisiki Abel Muzorewa (Zimbabwe Rhodesia)
Kagantèni Morgan Tsvangirai (2009-2013)
Sekretaris Jenderal Gerakan Non-Blok
Lungguh
6 September 1986 – 7 September 1989
Kadhisiki Zail Singh
Kagantèni Janez Drnovsek
Rerincèn priangga
Lair (1924-02-21) Fèbruari 21, 1924 (umur 94)
Kutama Mission, Salisbury, Rhodesia Selatan
Bangsa  Zimbabwe
Parté pulitik ZANU-PF
Sisihan Sally Hayfron
Grace Marufu
Tandha tangan

Robert Gabriel Mugabe (lair 21 Fèbruari 1924; umur 94 taun) ya iku Presiden Zimbabwe keloro. Dadi kepala negara kawit taun 1980 nalika njabat Mahamantri Zimbabwe sing pertama lan Presiden Zimbabwe kanthi resmi. Njabat presiden diwiwiti tanggal 31 Desember 1987 nganti dhèwèké mundur ing 22 November 2017.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]