Robert Mugabe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Robert Mugabe
Robert Mugabe May 2015 (cropped).jpg
Presiden Zimbabwe 2
Linggih
31 Desember 1987 – 22 November 2017
Wakil Présidhèn >Joshua Nkomo (1987-1999)
Simon Muzenda (1987-2003)
Joseph Msika (1999-2004)
Joyce Mujuru (2004-2014)
Emmerson Mnangagwa (2014-2017)
Kang sadurungé Canaan Banana
Kang sawisé Emmerson Mnangagwa
Mahamantri Zimbabwe
Linggih
18 April 1980 – 31 Desember 1987
Présidhèn Canaan Banana
Kang sadurungé Abel Muzorewa (Zimbabwe Rhodesia)
Kang sawisé Morgan Tsvangirai (2009-2013)
Sekretaris Jenderal Gerakan Non-Blok
Linggih
6 September 1986 – 7 September 1989
Kang sadurungé Zail Singh
Kang sawisé Janez Drnovsek
Rerincèn dhiri
Lair (1924-02-21) Fèbruari 21, 1924 (umur 95)
Kutama Mission, Salisbury, Rhodesia Selatan
Bangsa  Zimbabwe
Parté pulitik ZANU-PF
Sisihan Sally Hayfron
Grace Marufu
Tandha tangan

Robert Gabriel Mugabe (lair 21 Fèbruari 1924; umur 95 taun) ya iku Presiden Zimbabwe keloro. Dadi kepala negara kawit taun 1980 nalika njabat Mahamantri Zimbabwe sing pertama lan Presiden Zimbabwe kanthi resmi. Njabat presiden diwiwiti tanggal 31 Desember 1987 nganti dhèwèké mundur ing 22 November 2017.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]