Kopitka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kopytka
Kopytka in tomato sauce.jpg
Kopytka in tomato sauce
JinisDumpling
Panggonan asalPoland
Tlatah utawa prajaBelarus, Lithuania, Poland, Ukraine
Woworan pokokPotatoes, flour, cheese, fried bacon or onion
Buku masakan: Kopytka  Médhia: Kopytka

Kopitka, kapytki (teges kanthi barès "kuku cilik") minangka sawijining pangsit kentang ing olah-olahan Polandia, Belarusia, lan Lithuania . Dhèwèké padha karo gnocchi saka Italia lan Schupfnudel saka Jerman.

Nyepakaké[besut | besut sumber]

Woworan saka pasugatan iki yaiku kentang godhog lan glepung, nanging uga ditambah endhog, uyah, lan bumbu liyané. Panganan iki ing Polandia biasané dimasak ing banyu asin, déné masakan Belarus lan Lithuania kapytki dipanggang dhisik, banjur dirajang banjur digodhog ing banyu

Kopitka ing mangkok

Kopitka bisa uga dadi panganan utama utawa diwènèhaké ing sisih pinggir. Kopytka rasané gurih mawa dipanggang karo keju, daging babi, bawang goreng, utawa macem-macem saos kaya ta goulash utawa saus jamur. Dhèwèké uga bisa digawé legi mawa ditambahi mertega lan gula alus, kayu legi, utawa bumbon manis), utawa gula nganggo krim.

Étimologi[besut | besut sumber]

Kopitka karo saos

Tembung kopytka [ kopyto "hoof", kopytko "hoof", nomina tunggal neuter] yaiku basa Polandia kanggo "kuku cilik," kaya ta kewan-kewan cilik (umpamané wedhus ). Kapytki minangka tembung Belarusia kanggo konsep sing padha. Loro-loroné ngrujuk struktur pangsit kasebut, sing dibentuk kanthi bentuk kuku.