Tulip

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Kembang Tulip)
Tulip
Tulip - floriade canberra.jpg
Cultivated tulip - Floriade 2005, Canberra
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiospermae
Unranked: Monocots
Ordho: Liliales
Famili: Liliaceae
Génus: Tulipa
Spesies

Pirsani teks

Tulip (Tulipa) arupa jeneng genus kanggo 100 spésies tetanduran ngembang sing kalebu sajeroning kulawarga Liliaceae. Tulip asalé saka Asia Tengah, tuwuh liar ing kawasan pagunungan Pamir lan pagunungan Hindu Kush lan stepa ing Kazakhstan. Nagari Walanda misuwur minangka nagari kembang tulip. Tulip uga arupa kembang nasional Iran lan Turki.

Tulip arupa tanduran taunan mawa umbi sing dhuwuré watara 10–70 cm, godhongé lapis lilin, wangun ciut dawa werna ijo rada biru, lan ukuran kembangé gedhé kapérang saka 6 ler godhong makutha. Tulip asil silangan ngasilaké kembang werna tunggal, abang, oranye, kuning, ijo, biru, ungu, utawa manéka macem kombinasi lan gradhasi warna. Tulip ngasilaké wiji-wiji wangun bunder gèpèng sing diwungkus kapsul garing.

Kayadéné kembang mawar, lili, anggrèk lan peony, tulip iku tetanduran ngembang sing paling akèh dibudidayakaké manungsa.

Sapérangan spésies[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]