Kebaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kebaya

Kebaya ya iku blus tradhisional kang dienggo wong wadon ing Indonésia.[1] Kebaya digawé saka bahan kang tipis lan lumrahé dienggo karo sarung, sléndhang, jarik utawa bathik.[1] Kebaya uga kena dienggo karo songket lan klambi tradhisional liyané.[1] Kebaya asalé saka tembung arab abaya kang tegesé sandhangan.[1] Sadurungé taun 1600 ing Pulo Jawa, kebaya mung dienggo karo kulawarga krajan.[1] Ing jaman jajahan Walanda wong Éropah banjur nganggo kebaya.[1] Kebaya dadi klambi resmi.[1] Kebaya banjur divariasi wujud lan motifé, ana kang nganggo kain sutra, nganggo sulaman warna-warna. Saiki kebaya uga dhimodifikasi karo rok lan clana jean.[1] Kebaya uga duwé model kang warna-warna. Ana kang simétris lan asimétris.[1] Kebaya dimodifikasi karo payèt, bordiran lan renda-renda.[1] Sabe laladan ing Indonésia duwé kebaya khas dhéwé-dhéwé, kaya ta kebaya Jawa, kebaya Bali, lan liya-liyané.[1]

Sandhangan kang mirib kebaya diarani nyonya kebaya.[1] Sandhangan iki digawé karo wong-wong pranakan Melaka. Wong-wong iku nganggo sandhangan iki karo sarung lan sepatu kanthi rerenggan manik-manik kang diarani kasut manek.[1]

[1]

Kebaya duwé lengen kang dawa, lumrahé dienggo karo ngisoran kang dawa.[2] Kebaya iku sandhangan kang mirunggan dianggo wong wadon.[2] Kebaya lumrahé dienggo ing acara resmi kaya ta nganténan, resépsi, kartininan, lan acara-acara penyambutan tamu agung.[2]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n id.voi.co.id(dipunundhuh tanggal 7 Juni 2011)
  2. ^ a b c artikata.com(dipunundhuh tanggal 7 Juni 2011)