Menyang kontèn

Kabiskopan Teruel lan Albarracín

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Teruel lan Albarracín

Dioecesis Terulensis et Albarracinensis

Diócesis de Teruel y Albarracín
Lokasi
NagaraSpanyol
Provinsi grejawiZaragoza
MetropolitanZaragoza
Statistik
Amba11.867 km2 (4.582 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
93,600
89,750 (95.9%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké31 Juli 1577 (minangka Kabiskopan Teruel)
7 September 1851 (minangka Kabiskopan Teruel-Albarracín)
11 Agustus 1984 (minangka Kabiskopan Teruel y Albarracín)
KatedralKatedral Santo Petrus ing Teruel
Katedral Santa Maria lan Santo Yakobus ing Albarracín
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopCarlos Manuel Escribano Subías
Biskop Agung MetropolitanVicente Jiménez Zamora
Peta
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Teruel lan Albarracín (Latin, Turolensis, Albarracinensis) yaiku wilayah grejawi Katulik Roma sing ana ing wetan lor Spanyol, provinsi Teruel, daerah istimewa Aragón. Kabiskopan kasebut menika bagean saka provinsi grejawi Zaragoza, lan supaya menika suffragan saka Kabiskopan Agung Zaragoza.

Referensi[besut | besut sumber]

  • (ing basa Inggris)  "Diocese of Teruel". Catholic Encyclopedia. New York: Robert Appleton Company. 1913.
  • (ing basa Spanyol) IBERCRONOX: Obispado de Teruel y Albarracín

Koordhinat: 42°20′27″N 3°42′16″W / 42.3408°N 3.7045°W / 42.3408; -3.7045