Jessica Iskandar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jessica Iskandar
Jessica iskandar-20110104-001-hendra.jpg
Lair Jessica Iskandar
Pakaryan aktris, penyanyi
Taun aktif 2005-saiki

Jessica Iskandar (lair ing Jakarta, 29 Januari 1988; umur 29 taun) ya iku salah sijiné aktris kang asalé saka Indonésia.[1] Jessica Iskandar padatan diundang kanthi jeneng Chika.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Jessika Iskandar miwiti kariré saka donyaning modhél.[1] Sadurungé dadi modhél, Jessica Iskandar sekolah ing sekolah modhél ing John Casablanca.[1] Sawisé njajal casting ing agency-agency, Jessica Iskandar banjur éntuk peran dadi tokoh Kara ing filem Dealova nalika taun 2005.[1] Chika uga tau main ing filem Malaysia kang judhulé Diva nalika taun (2007).[1] Saiki Jessica akèh main sinétron lan dadi bintang iklan.[1] Saliyané iku, Jessica uga dadi presenter ing acara-acara musik kaya ta Dahsyat kang disiyaraké ing salah sijiné stasiun tivi swasta ya iku RCTI.[1] Ing acara iki, Jessica bareng karo Olga Syahputra lan Raffi Ahmad.[1] Saliyané iku Jessica uga tau main ing filem Dealova.[1]

Nalika pindah agama ing Islam akèh fans Jessica kang protes.[2] Ananging Jessica nerangaké yèn kluwargané ménéhi hak kang bébas kanggo Jessica kanggo ngugemi agama kang diyakini dadi kapitayané ing urip.[2] Jesica krasa rumangsa wis diwasa ananging durung ana salah sijiné agama kang diugemi kanthi temen.[2]

Pendhidhmbikan[besut | besut sumber]

Jessica kuliyah ing jurusan Désain Interior ing Universitas Trisakti kang manggon ing kutha Jakarta.[1]

Sinematografi[besut | besut sumber]

Film[besut | besut sumber]

Film kang dibintangi Jessica Iskandar.[1]

Sinetron[besut | besut sumber]

Sinetron kang dibintangi Jessica Iskandar.[1]

  • Kasmaran
  • Kanaya sebagai Kanaya
  • My Best Friend's sister sebagai Aurel

Album[besut | besut sumber]

  • Cerita Cinta (mini album, 2010)[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 25 Juli 2011)
  2. ^ a b c celebrity.okezone.com(dipunundhuh tanggal 25 Juli 2011)