Menyang kontèn

Jessica Iskandar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jessica Iskandar
Lair (1988-01-29) Januari 29, 1988 (umur 36)
Jakarta, Indonesia
BangsaIndonesia
Jeneng liyaJedar
PakaryanArtis, Penyanyi, Model
Taun aktif2005 - saiki

Jessica Iskandar (lair ing Jakarta, 29 Januari 1988; umur 36 taun) ya iku salah sijiné aktris kang asalé saka Indonesia.[1] Jessica Iskandar padatan diundang kanthi jeneng Chika.[1]

Jessica Iskandar miwiti kariré saka donyaning modhél.[1] Sadurungé dadi modhél, Jessica Iskandar sekolah ing sekolah modhél ing John Casablanca.[1] Sawisé njajal casting ing agency-agency, Jessica Iskandar banjur éntuk peran dadi tokoh Kara ing filem Dealova nalika taun 2005.[1] Chika uga tau main ing filem Malaysia kang judhulé Diva nalika taun (2007).[1] Saiki Jessica Iskandar akèh main sinétron lan dadi bintang iklan.[1] Saliyané iku, Jessica Iskandar uga dadi presenter ing acara-acara musik kaya ta Dahsyat kang disiyaraké ing salah sijiné stasiun tivi swasta ya iku RCTI.[1] Ing acara iki, Jessica bareng karo Olga Syahputra lan Raffi Ahmad.[1] Saliyané iku Jessica Iskandar uga tau main ing filem Dealova.[1]

Nalika pindah agama ing Islam akèh fans Jessica Iskandar kang protes.[2] Nanging Jessica Iskandar nerangaké yèn kluwargané ménéhi hak kang bébas kanggo Jessica Iskandar kanggo ngugemi agama kang diyakini dadi kapitayané ing urip.[2] Jessica Iskandar krasa rumangsa wis diwasa nanging durung ana salah sijiné agama kang diugemi kanthi temen.[2]

Pendhidhmbikan

[besut | besut sumber]

Jessica Iskandar kuliyah ing jurusan Désain Interior ing Universitas Trisakti kang manggon ing kutha Jakarta.[1]

Sinematografi

[besut | besut sumber]

Film kang dibintangi Jessica Iskandar.[1]

Sinetron

[besut | besut sumber]

Sinetron kang dibintangi Jessica Iskandar.[1]

  • Kasmaran
  • Kanaya sebagai Kanaya
  • My Best Friend's sister sebagai Aurel
  • Cerita Cinta (mini album, 2010)[1]

Cathetan suku

[besut | besut sumber]
  1. a b c d e f g h i j k l m n selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 25 Juli 2011)
  2. a b c celebrity.okezone.com(dipunundhuh tanggal 25 Juli 2011)