Olga Syahputra

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Olga Syahputra
Lair Yoga Syahputra
8 Februari 1983
Flag of Indonesia.svg Jakarta, Indonesia
Tilar donya 27 Maret 2015 (umur 32)
Flag of Singapore.svg Singapura
Jeneng liya Olga Syahputra
Pagawéyan Aktor
Presenter
Pelawak
Taun aktif 1998 - 2015
Agama Islam
Mitra Billy Syahputra (adik)
Wong tuwa Nur Rahman (ayah)
Nurshida (ibu)

Yoga Syahputra utawa kang dikenal kanthi jeneng Olga Syahputra (lair ing Jakarta, 8 Februari 1983 – tilar donya ing Singapura, 27 Maret 2015 kanthi umur32 taun) yaiku salah sijiné aktor, pelawak, lan presenter kang asalé saka Indonésia.[1] Olga kerep main peran dadi waria. Ananging Olga ora gelem yèn dhéwéké diarani nduwéni kelainan seks.[1]

Karir[sunting | Owah sumber]

Olga Syahputra iku anak pambarep saka pitu sedulur. [2]Dheweke keturunan Padang- Jawa. Olga anak saka pasangan Nur Rachman lan Nurhida.[2] Olga nduwéni kasenengan njaluk tandhatangan lan foto bareng karo idholané. Saya suwe Olga ditawani main ing film Lenong Bocah. [2]Sadurungé main ing Lenong Bocah, Olga kudu gladhen dhisik ingSanggar Ananda.[2] Amarga ora nduwé dhuwit, Olga banjur adol kulkas supaya bisa mbayar kursus ing Sanggar Ananda.[2] Kanca raketé Olga kang jenengé Bertrand Antolin banjur rumangsa mesaké lan nukokaké kulkas anyar kanggo Olga.[2]

Nalika isih aktif gladhen ing Sanggar Ananda, Olga uga kerep melu syuting sanajan mung dadi peran pembantu. Olga uga tau dadi asisten penyanyi kang jenengé Rita Sugiarto.[3] Sawisé Olga main ing sinetron Kawin Gantung lan Si Yoyo, Olga dadi presenter Ngidam ing SCTV. Olga dadi presenter karo Jeremy Thomas.[3] Olga uga bisa nglawak ing acara komedi Jangan Cium Gue lan Extravanganza ABG.[3] Nalika nggabung karo Extravanganza ABG ing taun 2005, jeneng Olga wiwit dikenal.[3] Jenéng Olga Syahputra banjur misuwur nalika mlebu taun 2007. [3]Nalika iku Olga nggabung karo Indra Bekti lan Indy Barends ing acara Ceriwis kang disiyaraké ing Trans TV.[3]

Bebungah[sunting | Owah sumber]

Tahun Penghargaan Kategori Hasil
2009 Panasonic Awards 2009 Presenter Musik Variety Show Terfavorit Menang
Pelawak Terfavorit Menang
Indonesia Kids Choice Awards 2009 Pembawa Acara Favorit Menang
2010 Panasonic Gobel Awards 2010 Presenter Musik Variety Show Terfavorit Menang
Pelawak Terfavorit Menang
Presenter Talk Show Terfavorit Cithakan:Nom
Indonesia Kids Choice Awards 2010 Pembawa Acara Favorit Cithakan:Nom
2011 Panasonic Gobel Awards 2011 Presenter Musik Variety Show Terfavorit Menang
Indonesia Kids Choice Awards 2011 Pembawa Acara Favorit Menang
Komedian Favorit Cithakan:Nom
2012 Panasonic Gobel Awards 2012 Presenter Talent Show Terfavorit Menang
Indonesia Kids Choice Awards 2012 Komedian Favorit Cithakan:Nom
2013 Panasonic Gobel Awards 2013 Pelawak Terfavorit Menang
Indonesia Kids Choice Awards 2013 Komedian Favorit Cithakan:Nom
2014 Panasonic Gobel Awards 2014 Pelawak Terfavorit Cithakan:Nom
Presenter Program Hiburan Terfavorit Cithakan:Nom
YKS Romantic Award 2014 Artis Tergubrak Menang
Artis Terbuai Menang
Global Seru Awards 2014 Komedian Paling Seru Cithakan:Nom
Indonesia Kids Choice Awards 2014 Komedian Favorit Cithakan:Nom


Cathetan suku[sunting | Owah sumber]

  1. ^ a b (id)Olga Syahputra Disangka Bencong Beneran sctv.co.id(dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f (id)Profil di Krosceknews.com(dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  3. ^ a b c d e f (id)Olga Syahputra, Modal Sok Akrab(dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Olga_Syahputra&oldid=890991"