Ivan Lanin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ivan Lanin
Closing and announcing the winners of Ganesha project competition (10).jpg
LairIvan Razela Lanin[1]
(1975-01-16) Januari 16, 1975 (umur 44)
Indonésia Jakarta
PadununganJakarta, Indonésia
BangsaIndonésia Indonésia
Alma materInstitut Teknologi Bandung
Universitas Indonésia
Pakaryan- Chief Technology Officer, APB Group
- Editor Google Indonésia
Kondhang ing- Aktivis Bahasa Indonésia
- Pendiri Wikimedia Indonésia
BojoAnanda Prilianti[2]
AnakArka Baskara Lanin[2]
Sana jaringanwww.ivan.lanin.org

Ivan Lanin kang misuwur kanthi asma Ivan Razela Lanin (lair ing Jakarta, Indonésia, 16 Januari 1975; umur 44 taun)[1] ya iku salah sawijiné juru internet saka Indonesia.[3] Ivan Lanin misuwur mligi minangka aktivis kang mènèhi kampanye mendah wigatiné nggunakké basa Indonesia kang apik lan bener, sarta ngenalaké tembung-tembung saka basa Indonesia kang padha karo istilah-istilah basa manca nagara antarané liwat Facebook lan Twitter.[4][5][6]

Riwayat[besut | besut sumber]

Ivan Lanin miwiti nulis ing Wikipédia basa Indonesia taun 2006 (ndhaptar kanti jeneng pangguna IvanLanin ing tanggal 18 Fèbruari 2006)[7] liwat besutan kapisan ya iku kaca Pajak.[8][9][10] Awit saka kuwi, dhèwèké neruské mbesut lan ngrintis kaca-kaca anyar ing Wikipédia nganggo bahasa Indonesia kang éndah.[2] Taun 2007, dhèwèké nyawiji karo Milis Bahtera kang anggotane para pengamat basa Indonesia.[4] Ing pungkasan taun Wikimedia Indonesia diyasa déning wong sangalas, ing antarané ya iku Ivan Lanin lan Revo Arka Giri Soekatno.[11][12] Ing sajeroné Rapat Umum Anggota taun 2008, dhèwèké kapilih dadi Direktur Eksekutif Wikimedia Indonesia.[11] Ivan mundur saka kalungguhan kuwi ing pungkasan taun 2009 jalaran kegiyatané.[2] Tengah-tengah taun 2009, Ivan ditampa sekolah ing Magister Teknologi Informasi Universitas Indonesia.[2] Ing kala mangsa kang meh barengan, dhèwèké uga ditampa dadi pambesut ing Google basa Indonesia.[2]

Kanggo nyebaraké ngèlmu basa, Ivan Lanin ngembangaké "Kateglo" kang awujud singkatan saka "kamus", "tesaurus", lan "glosarium".[2] Dhéwèké ngembangaké Kateglo bareng karo kancané, Romi Hardiyanto kang ngayahi jejibahan minangka penerjemah Firefox ing basa Indonesia.[4] Ivan kaping pisan éntuk pamikiran nggawé Kateglo tanggal 9 Mèi 2009.[2] Sabanjuré, Iwan nggawé struktur basis data Kateglo mung ing wanci telung dina kanthi nggawé program, éwadene Romi ngawakutu (nganalisis) programé.[2]

Pawiyatan[besut | besut sumber]

Lumaku[besut | besut sumber]

  • Chief Technology Officer, APB Group[2]
  • Pambesut ing Google Indonesia[2]

Uga delengen[besut | besut sumber]

  • IvanLanin, akun milik Ivan Lanin di Wikipedia bahasa Indonesia.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Finally, next challange on Flickr" (ing basa Inggris). Dijupuk 2010-06-26. 
  2. a b c d e f g h i j k l m n Andre M. Mantiri, ed. (2010). "Ivan Lanin, Bangga Berbahasa Indonésia". CHIP Indonésia (ing basa Indonésia) (ed. 04-2010). k. 42-43. 
  3. "Wikipedia Indonésia Terbesar Ketiga di Asia" (ing basa Indonésia). 2007-11-20. Dijupuk 2010-04-27.  Pada artikel ini ditulis bahwa Ivan Lanin ya iku seorang dhosèn ICT.
  4. a b c d e f "Ivan Lanin: Indonésian language evangelist" (ing basa Inggris). The Jakarta Post. 2010-01-25. Dijupuk 2010-04-24. 
  5. "Ivan Lanin, Fokus Lestarikan Bahasa Indonesia" Ciputraentrepreneurship.com, 03-05-2011. Diakses 26-07-2015.
  6. "Ivan Lanin; Membudayakan Bahasa Indonesia" Perspektifbaru.com, 03-03-2011. Diakses 26-07-2015.
  7. "Log pengguna baru pengguna IvanLanin" (ing basa Indonésia). Dijupuk 2010-04-24. 
  8. "Pratélan suntingan IvanLanin di Wikipedia bahasa Indonésia" (ing basa Inggris). Dijupuk 2010-04-24. Cithakan:Deadlink
  9. "Kontribusi pengguna IvanLanin" (ing basa Indonésia). Dijupuk 2011-01-08. 
  10. "Pajak - Wikipedia bahasa Indonésia, ensiklopedia bébas" (ing basa Indonésia). 2006-02-23. Dijupuk 2010-04-24. 
  11. a b "Peresmian Wikimedia Indonésia" (ing basa Indonésia). Dijupuk 2010-04-24. 
  12. "Pratélan pendiri Wikimedia Indonésia" (ing basa Indonésia). Dijupuk 2010-04-24. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]