Ivan Lanin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ivan Lanin
Closing and announcing the winners of Ganesha project competition (10).jpg
Lair Ivan Razela Lanin[1]
(1975-01-16) Januari 16, 1975 (umur 44)
Indonésia Jakarta
Padunungan Jakarta, Indonésia
Bangsa Indonésia Indonésia
Alma mater Institut Teknologi Bandung
Universitas Indonésia
Pakaryan - Chief Technology Officer, APB Group
- Editor Google Indonésia
Kondhang ing - Aktivis Bahasa Indonésia
- Pendiri Wikimedia Indonésia
Bojo Ananda Prilianti[2]
Anak Arka Baskara Lanin[2]
Sana jaringan www.ivan.lanin.org

Ivan Lanin kang misuwur kanthi asma Ivan Razela Lanin (lair ing Jakarta, Indonésia, 16 Januari 1975; umur 44 taun)[1] ya iku salah sawijiné juru internet saka Indonesia.[3] Ivan Lanin misuwur mligi minangka aktivis kang mènèhi kampanye mendah wigatiné nggunakké basa Indonesia kang apik lan bener, sarta ngenalaké tembung-tembung saka basa Indonesia kang padha karo istilah-istilah basa manca nagara antarané liwat Facebook lan Twitter.[4][5][6]

Riwayat[besut | besut sumber]

Ivan Lanin miwiti nulis ing Wikipédia basa Indonesia taun 2006 (ndhaptar kanti jeneng pangguna IvanLanin ing tanggal 18 Fèbruari 2006)[7] liwat besutan kapisan ya iku kaca Pajak.[8][9][10] Awit saka kuwi, dhèwèké neruské mbesut lan ngrintis kaca-kaca anyar ing Wikipédia nganggo bahasa Indonesia kang éndah.[2] Taun 2007, dhèwèké nyawiji karo Milis Bahtera kang anggotane para pengamat basa Indonesia.[4] Ing pungkasan taun Wikimedia Indonesia diyasa déning wong sangalas, ing antarané ya iku Ivan Lanin lan Revo Arka Giri Soekatno.[11][12] Ing sajeroné Rapat Umum Anggota taun 2008, dhèwèké kapilih dadi Direktur Eksekutif Wikimedia Indonesia.[11] Ivan mundur saka kalungguhan kuwi ing pungkasan taun 2009 jalaran kegiyatané.[2] Tengah-tengah taun 2009, Ivan ditampa sekolah ing Magister Teknologi Informasi Universitas Indonesia.[2] Ing kala mangsa kang meh barengan, dhèwèké uga ditampa dadi pambesut ing Google basa Indonesia.[2]

Kanggo nyebaraké ngèlmu basa, Ivan Lanin ngembangaké "Kateglo" kang awujud singkatan saka "kamus", "tesaurus", lan "glosarium".[2] Dhéwèké ngembangaké Kateglo bareng karo kancané, Romi Hardiyanto kang ngayahi jejibahan minangka penerjemah Firefox ing basa Indonesia.[4] Ivan kaping pisan éntuk pamikiran nggawé Kateglo tanggal 9 Mèi 2009.[2] Sabanjuré, Iwan nggawé struktur basis data Kateglo mung ing wanci telung dina kanthi nggawé program, éwadene Romi ngawakutu (nganalisis) programé.[2]

Pawiyatan[besut | besut sumber]

Lumaku[besut | besut sumber]

  • Chief Technology Officer, APB Group[2]
  • Pambesut ing Google Indonesia[2]

Uga delengen[besut | besut sumber]

  • IvanLanin, akun milik Ivan Lanin di Wikipedia bahasa Indonesia.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Finally, next challange on Flickr" (ing basa Inggris). Dijupuk 2010-06-26. 
  2. a b c d e f g h i j k l m n Andre M. Mantiri, ed. (2010). "Ivan Lanin, Bangga Berbahasa Indonésia". CHIP Indonésia (ing basa Indonésia) (ed. 04-2010). k. 42-43. 
  3. "Wikipedia Indonésia Terbesar Ketiga di Asia" (ing basa Indonésia). 2007-11-20. Dijupuk 2010-04-27.  Pada artikel ini ditulis bahwa Ivan Lanin ya iku seorang dhosèn ICT.
  4. a b c d e f "Ivan Lanin: Indonésian language evangelist" (ing basa Inggris). The Jakarta Post. 2010-01-25. Dijupuk 2010-04-24. 
  5. "Ivan Lanin, Fokus Lestarikan Bahasa Indonesia" Ciputraentrepreneurship.com, 03-05-2011. Diakses 26-07-2015.
  6. "Ivan Lanin; Membudayakan Bahasa Indonesia" Perspektifbaru.com, 03-03-2011. Diakses 26-07-2015.
  7. "Log pengguna baru pengguna IvanLanin" (ing basa Indonésia). Dijupuk 2010-04-24. 
  8. "Pratélan suntingan IvanLanin di Wikipedia bahasa Indonésia" (ing basa Inggris). Dijupuk 2010-04-24. Cithakan:Deadlink
  9. "Kontribusi pengguna IvanLanin" (ing basa Indonésia). Dijupuk 2011-01-08. 
  10. "Pajak - Wikipedia bahasa Indonésia, ensiklopedia bébas" (ing basa Indonésia). 2006-02-23. Dijupuk 2010-04-24. 
  11. a b "Peresmian Wikimedia Indonésia" (ing basa Indonésia). Dijupuk 2010-04-24. 
  12. "Pratélan pendiri Wikimedia Indonésia" (ing basa Indonésia). Dijupuk 2010-04-24. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]