Ciputra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ir. Ciputra
Ciputra.jpg
Rerincèn dhiri
Lair (1931-08-24) Agustus 24, 1931 (umur 88)
Nèderlan Parigi, Sulawesi Tengah, mangsa Hindia Nèderlan
SisihanDian Sumeler
AnakRina Ciputra
Junita Ciputra
Cakra Ciputra
Candra Ciputra
AlmamaterInstitut Teknologi Bandung
PanggaotaPengusaha
filantropis
Agamahttp://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ciputra&action=edit

Ir. Ciputra (lair ing Parigi, Sulawesi Tengah, 24 Agustus 1931; umur 88 taun) inggih punika satunggalipun insinyur lan pangusaha ing Indonésia.[1] Panjenenganipun misuwur minangka pengusaha properti ingkang sukses.[1] Usaha punika ing antawisipun inggih punika Jaya Group, Metropolitan Group, lan Ciputra Group.[1] Sanèsipun punika, panjenenganipun ugi gadhah universitas inggih punika Universitas Ciputra.[2]

Alit ngantos rumaja[besut | besut sumber]

Ciputra, ingkang gadhah nami timur utawi nami alit Tjie Tjin Hoan.[1] Wiwit alit, panjenenganipun sampun ngraosaken urip susah, bapakipun ingkang asma Tjie Siem Poe ical awit dipunfitnah dados pita matanipun Walanda / Jepang.[1] Nalika rumaja panjenenganipun sekolah SMP lan SMA ing Manado.[1] Sasampunipun lulus SMA, panjenenganipun kuliah ing Institut Téknologi Bandung.[1] Ing tingkat sekawan, panjenenganipun damel usaha konsultan arsitèktur yasan ingkang kantoripun ing garasi. Sasampunipun pikantuk gelar insinyur ing taun 1960, Ciputra boyongan dhateng Jakarta.[1]

Karier lan bisnis[besut | besut sumber]

Sasampunipun kuliah ing ITB, Ciputra miwiti karieripun ing Jaya Group, inggih punika perusahaan laladan kagunganipun Pemda DKI.[1] Ciputra makarya ing Jaya Group dados direksi ngantos yuswa 65 taun, lan sasampunipun punika dados penasihat.[1] Ing perusahaan kasebat, Ciputra pikantuk kebebasan kanggé mados inovasi, kalebet wonten ing pangyasa proyek Ancol.[1] Salajengipun, sareng kaliyan Budi Brasali, Sudono Salim, (Liem Soe Liong), Sudwikatmono, Djuhar Sutanto lan Ibrahim Risjad, Ciputra damel Metropolitan Group, ingkang yasa griya-griya mewah Pondok Indah lan Kota Mandiri Bumi Serpong Damai.[1] Ing wekdal punika, panjenenganipun dados direktur utama ing Jaya Group lan ing Metropolitan Group dados présidhèn komisaris.[1] Pungkasanipun, Ciputra damel grup perusahaan kulawarga, Ciputra Group.[1][3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n Dr. Ir. Ciputra on Kick Andy(dipunakses ing tanggal 16 Juni 2011) Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "internet1" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  2. Ciputra, Sang Raja Real Estate Indonésia(umur 12 tahun masi tetep duduk di kelas 2 SD)(dipunakses ing tanggal 19 Juni 2011)
  3. Dr. Ir. Ciputra - Keputusan No. 4(dipunakses ing tanggal 19 Juni 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]