Ciputra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ir. Ciputra
Ciputra.jpg
Rerincèn priangga
Lair (1931-08-24) 24 Agustus 1931 (umur 85)
 Nèderlan Parigi, Sulawesi Tengah, masa Hindia Walanda
Sisihan Dian Sumeler
Anak Rina Ciputra
Junita Ciputra
Cakra Ciputra
Candra Ciputra
Almamater Institut Teknologi Bandung
Panggaota Pengusaha
filantropis
Agama http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ciputra&action=edit

Ir. Ciputra (lair ing Parigi, Sulawesi Tengah, 24 Agustus 1931; umur 85 taun) inggih punika satunggalipun insinyur lan pangusaha ing Indonésia.[1] Panjenenganipun misuwur minangka pengusaha properti ingkang sukses.[1] Usaha punika ing antawisipun inggih punika Jaya Group, Metropolitan Group, lan Ciputra Group.[1] Sanesipun punika, panjenenganipun ugi kagungan universitas inggih punika Universitas Ciputra.[2]

Alit ngantos rumaja[besut | besut sumber]

Ciputra, ingkang nggadhahi nami timur utawi nami alit Tjie Tjin Hoan.[1] Wiwit alit, panjenenganipun sampun ngraosaken urip susah, bapakipun ingkang asma Tjie Siem Poe ical awit dipunfitnah dados pita matanipun Walanda / Jepang.[1] Nalika remaja panjenenganipun sekolah SMP lan SMA ing Manado.[1] Sasampunipun lulus SMA, panjenenganipun kuliah ing Institut Téknologi Bandung.[1] Ing tingkat sekawan, panjenenganipun damel usaha konsultan arsitektur bangunan ingkang kantoripun ing garasi. Sasampunipun pikantuk gelar insinyur ing taun 1960, Ciputra boyongan dhateng Jakarta.[1]

Karier lan bisnis[besut | besut sumber]

Sasampunipun kuliah ing ITB, Ciputra miwiti karieripun ing Jaya Group, inggih punika perusahaan laladan kagunganipun Pemda DKI.[1] Ciputra kerja ing Jaya Group dados direksi ngantos yuswa 65 taun, lan sasampunipun punika dados penasihat.[1] Ing perusahaan kasebat, Ciputra pikantuk kebebasan kangge mados inovasi, kalebet wonten ing pembangunan proyek Ancol.[1] Salajengipun, sareng kaliyan Budi Brasali, Sudono Salim, (Liem Soe Liong), Sudwikatmono, Djuhar Sutanto lan Ibrahim Risjad, Ciputra damel Metropolitan Group, ingkang mbangun griya-griya mewah Pondok Indah lan Kota Mandiri Bumi Serpong Damai.[1] Ing wekdal punika, panjenenganipun dados direktur utama ing Jaya Group lan ing Metropolitan Group dados presiden komisaris.[1] Pungkasanipun, Ciputra damel grup perusahaan keluarga, Ciputra Group.[1][3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n Dr. Ir. Ciputra on Kick Andy(dipunakses ing tanggal 16 Juni 2011) Cacad sitiran: Invalid <ref> tag; name "internet1" defined multiple times with different content
  2. ^ Ciputra, Sang Raja Real Estate Indonésia(umur 12 tahun masi tetep duduk di kelas 2 SD)(dipunakses ing tanggal 19 Juni 2011)
  3. ^ Dr. Ir. Ciputra - Keputusan No. 4(dipunakses ing tanggal 19 Juni 2011)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ciputra&oldid=1099017"